середа, 17 листопада 2010 01:15

Електронний квиток коштує на 25 гривень дорожче

У понеділок Укрзалізниця представила електронний квиток. Такі діють із 20 жовтня в експресі "Київ — Дніпропетровськ". Із нового року залізничники обіцяють запровадити їх на всі напрямки.

Працівник Укрзалізниці показує, як купити квиток через інтернет. На сайті "е-Квиток" вводить номер своєї банківської картки, заповнює графи. Треба зазначити напрямок, дату та прізвище. Можна відмовитися від постільної білизни. Гроші система знімає з картки. Після цього з'являється віртуальний квиток зі штрих-кодом унизу. Його роздруковують. Із ним можна сідати у потяг.

— У жовтні оформили 46 електронних квитків, а з початку листопада — 20, — каже 55-річна Ніна Кострубіцька з Головного пасажирського управління Укрзалізниці. — Ці квитки будуть популярні, бо не треба стояти в черзі, клянчити в касира нижнє місце й обов'язково не біля туалету.

Коштує електронний квиток на 25 грн дорожче за звичайний. Повернути його складніше, бо спочатку треба обміняти в касі на звичайний. За годину до відправлення потяга електронні квитки недоступні.

Провідники перевіряють їх спеціальним сканером.

— У день із цими квитками в моєму вагоні їдуть мінімум четверо пасажирів. Інші, коли бачать таке, записують адресу сайта, — говорить Олена Лебєдєва, провідниця потяга "Київ — Дніпропетровськ". — Пасажиру після прибуття віддаємо звичайний квиток, бо електронний іще не узаконили як документ.

Зараз ви читаєте новину «Електронний квиток коштує на 25 гривень дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути