четвер, 18 червня 2009 18:48

Екологи захищають Бурштин

Найбільше шкідливих речовин у повітря викидають підприємства Кривого Рогу на Дніпропетровщині та Маріуполя Донецької області. Такі дані оприлюднив Державний комітет статистики.

Третє місце у рейтингу забрудненості посідає місто Бурштин у Галицькому районі Івано-Франківщини. Прикарпатські екологи обурюються і такий факт спростовують.

— Це нісенітниця, — переконує головний спеціаліст із питань охорони атмосферного повітря Державно-екологічної інспекції в Івано-Франківській області 56-річний Володимир Біленький. — У Бурштині гранично допустима концентрація в повітрі заборонених речовин — 2 міліграми на метр кубічний, а у Східних областях — 40–50.

У Бурштинській поліклініці також дивуються, що їхнє місто у списку найбрудніших.

— У нас люди найбільше хворіють і помирають від серцево-судинних недуг, онкохвороб і надзвичайних ситуацій. Легеневі — на четвертому місці. Це так само, як у інших регіонах. У навколишніх селах люди теж особливо не хворіють: діти здорові, жінки народжують без патологій, — розказує 68-річний заступник головного лікаря Бурштинської міської поліклініки Ярослав Василюк.  

Бурштинська ТЕС має три димові труби. Дві по 250 і одну 180 м заввишки. У діаметрі — 8 м. Чотири роки тому на станції реконструювали шість енергоблоків, замінили фільтри.

У Бурштині мешкає понад 20 тис. людей. Теплоелектростанція працює в місті з 1965 року.

Зараз ви читаєте новину «Екологи захищають Бурштин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути