четвер, 14 червня 2007 07:15

Двоє харків"ян перетворили "жигулі" на гоночне авто

На базі вітчизняної "вісімки" у Харкові розробили гоночний автомобіль. До 100 км/год автівка розганяється за три секунди. Максимальна швидкість — 250 км/год.

Виготовили драґстер, як називають перероблені машини, двоє друзів — 29-річний Андрій Костін та Ростислав Воловод, 33 роки. Спочатку вони розпиляли "жигулі". Залізний кузов замінили на пластиковий. Машина полегшала на 500 кг.

У салоні є лише одне крісло. Поряд з ним проходить вихлопна труба. Двигун потужністю у 220 кінських сил розмістили на капоті. Форму автівці зробили краплеподібну. Задньої підвіски немає. Замість неї поставили палицю з двома колесами.

Незвичну конструкцію майстри вигадали самі. Кажуть, що драґстер має бути не лише швидкісним та красивим, а й галасливим. Тому глушника не ставили.

— Такі автівки роблять для участі у гонках, — розповідає Ростислав. — Переможцем стає той, хто перший проїде 402 метри.

Перші змагання на таких машинах в Україні провели в кінці травня у Києві. Харківський драґстер на перегони не потрапив. Журі забракувало конструкцію через трубу в салоні. Це, мовляв, не відповідає міжнародним стандартам безпеки. Винахідники кажуть, що, мабуть, таки доведеться повернути її на місце.

Зараз ви читаєте новину «Двоє харків"ян перетворили "жигулі" на гоночне авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути