Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2007 07:10

Дворяни відмовилися слухати попсу

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Члени Київського Дворянського Зібрання танцюють вальс на балу під час відзначання 15-річчя організації
Члени Київського Дворянського Зібрання танцюють вальс на балу під час відзначання 15-річчя організації

Близько півтисячі представників дворянської знаті зібралися минулого понеділка в Колонному залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії України. Відзначали 15-річчя організації Київського Дворянського Зібрання.

— Дворяни відразу сказали, що не хочуть, аби перед ними виступали попсові виконавці. Попросили класику. Ми показали їм виставу за мотивами романсів "Вечорок", — каже "ГПУ" режисер-постановник вистави Тетяна Зозуля. Вона нащадок дворян по жіночій лінії козацького полковника середини XVII століття Івана Богуна. Входить до Київського Дворянського Зібрання.

На святкування прилетіла 90-річна княгиня Олександра Багратіоні фон Брандт із Бельгії. Її рід бере початок від давніх царських родів Грузії. На вечір княгиня прийшла з сином, князем Леонідом Багратіоні. Зібрання також відвідали представниця російського княжого роду княгиня Тетяна Долгорукова, нащадки родів Масальських, Скоропадських, Лисенка, Богунова.

Гостей зустрічав голова Київського Дворянського Зібрання Олександр Попов, 61 рік.

— До 90-х продовжувачами родів вважалися лише чоловіки. А оскільки їх народжувалося мало, нині продовжувачами роду є жінки, — розповідає Попов.

Погоджується, що сьогодні дворянський титул можна купити. Про ціни не каже. У Європі вони починаються від $3 тис. за лицаря. Титул герцога коштуватиме близько $500 тис.

Київське Дворянське Зібрання нараховує 160 членів. Більшість — пенсіонери. Всі мають диплом про присвоєння дворянського титулу та родинні документи, що підтверджують відомі прізвища. Сучасні дворяни відвідують історико-культурні заходи та художні виставки.

— Нині дворянський титул нічого не дає. Людина просто вшановує пам"ять своїх предків, — говорить Тетяна Зозуля. — Це не звання народної артистки, яка лікується у Феофанії, а потім її поховають на Байковому кладовищі.

Після вистави українські дизайнери Санатан та Світлана Сорокіна представили гостям колекцію вбрання для дворян XXI ст. Потім організатори влаштували бал.

Зараз ви читаєте новину «Дворяни відмовилися слухати попсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути