Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2019 06:30

Двом містам світло подають погодинно

У місті Новий Розділ на Львівщині ­ввели погодинну подачу світла. ­Безперебійноно забезпечувати населений пункт струмом не можливо, бо на місцевій підстанції сталася аварія через перенапругу. Містяни масово грілися електричними обігрівачами через відсутність опалення.

— Світло вмикають по черзі в кожному районі, — розповідає секретарка Новороздільської міської ради Ірина Кравець, 34 роки. — Підстанцію ремонтують, вона працює в аварійному режимі.

Подібна ситуація зі світлом і в місті Новояворівськ Яворівського району Львівської області.

В обох населених пунктах зірваний опалювальний сезон. Бо 18 жовтня працівники тамтешніх теплоелектроцентралей відмовилися працювати через борги по зарплаті. Гроші не отримували майже півроку.

— Є надія, що до кінця тижня містяни матимуть тепло, — каже мер Новояворівська Василь Муравель, 62 роки. — ТЕЦ передані у власність державної компанії "Нафтогаз-Тепло". Фірма підписує договори з працівниками. Після нарахування грошей вони вийдуть на роботу.

Раніше ТЕЦ належали компаніям, якими керував нардеп Ярослав Дубневич і його брат Богдан, за даними Національного антикорупційного бюро. Фірми купували газ за пільговими цінами в Нафтогазу. Мали забезпечувати теплом населення в опалювальний сезон. Натомість паливо використовували для виробництва електрики. Працівникам ТЕЦ не платили зарплат.

Зараз ви читаєте новину «Двом містам світло подають погодинно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути