середа, 12 грудня 2012 05:45

Двох людей вдарило струмом у тролейбусах

У Вінниці двох пасажирів громадського транспорту 10 грудня вдарило струмом.

О 9.45 на зупинці біля квіткового ринку Троянда жінку почало трясти, коли трималася за поручень тролейбуса №3, виходила із нього.

— Коли бачу — жінка в калюжу розталого снігу впала. Руку від поручня відірвати не може. Труситься, як при судорогах. Ноги заплуталися. І кричить страшно. Її відірвала від поручня інша жінка, яка збиралася заходити, — розповідає вінничанка 35-річна Тетяна Ткачук.

Водій закрив усі двері, побіг від'єднувати тролейбус від напруги. Потім випустив пасажирів. За проїзд їм гроші не повернули. Постраждала не дочекалася "швидкої".

— Вона добралася до зупинки, посиділа трохи. Я хотіла викликати лікарів, бо це ж великий стрес для організму. Та доки ми вийшли з транспорту, вона вже пішла, — додає Тетяна Ткачук. — Я тепер боюся їздити тролейбусами.

Другий випадок трапився на вул. Станіславського приблизно в цей же час.

— На зупинці Станіславського я виходив через задні двері із 6-го тролейбуса, який їде до залізничного вокзалу, — розповідає 28-річний Олександр Сидоренко. — Ступив на підніжку, як мене почало трясти. Скільки пропустив вольт, не знаю. Відчув, як мої мишци скоротилися. Не міг відірватися від поручня. Не пам'ятаю, чи сам зміг, чи мене хтось дьорнув. А потім упав. Як і що було далі, пам'ятаю погано. Увечері викликав "швидку", бо погано почувався. Провели діагностику, правда, ніяких порушень не виявили.

Керівництво Вінницького трамвайно-тролейбусного управління підтвердило інцидент.

— Ми можемо відшкодувати збитки пасажирам, якщо вони звернуться із заявою, — каже заступник начальника підприємства Микола Завірюха. — Тролейбуси забрали на обстеження та ремонт.

Вінницький інженер-механік 37-річний Олег Тишкун припускає, що людей б'є струмом через підвищену вологість:

— Якщо в людини мокрі ноги і вона торкнулася до поручнів, значить, її обов'язково вдарить. Там проходить струм 50 вольт. Треба не братися за поручні, або тільки в сухих шкіряних перчатках.

Зараз ви читаєте новину «Двох людей вдарило струмом у тролейбусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути