вівторок, 23 серпня 2011 05:00

Двійника Гоголя женуть із ярмарку

54-річний Микола Кисличенко з міста Миргород на Полтавщині третій рік приїжджає до Сорочинців у костюмі Миколи Гоголя.

Офіційним Гоголем на Сорочинському ярмарку є полтавський актор Богдан Чернявський. Він працює з 2003 року.

— Чернявський буває тільки на офіційному відкритті. А прості люди теж хочуть із Гоголем побалакати, пофотографуватися, — говорить Микола Кисличенко. — По ярмарку ходять два десятки гетьманів. Чому ж не може бути кілька Гоголів? Пропонував організаторам свою кандидатуру, ті не згодилися. Плати мені не треба. Тільки б не гнали в шию. Про Гоголя розкажу що завгодно. 30 років працюю екскурсоводом.

Якось знайомий попросив зіграти Гоголя під час екскурсії у Сорочинському музеї, — продовжує. — Узяв парик, із курячого пір'я зробив вуса. Ото був екстрим. Підходжу до портретів, кажу, оце мій батько, оце мати. І так все по порядку. Тільки в останній залі, де посмертна маска, не сказав, що моя. Побоявся. Пізніше відпустив волосся, зробив зачіску, як у Миколи Васильовича. Ніс у мене немалий. Усі кажуть, я схожий на Гоголя.

За фото з ним просить 5 грн.

150 000

людей за день у середньому відвідали Сорочинський ярмарок. За п'ять днів побували до мільйона покупців. Торік у Сорочинці приїздили 780 тис. гостей.

25 000

гривень правив за панно з нутрії майстер Олексій Рівний із Дніпропетровщини. У композиції 1,5 м завширшки та 2 м завдовжки зображені вовк, вовчиця та двоє вовченят. Рівний шив панно півроку із двох із половиною тисяч шкурок нутрій.

 

Зараз ви читаєте новину «Двійника Гоголя женуть із ярмарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути