вівторок, 17 січня 2012 07:30

Дорогу Київ — Ірпінь закрили одразу після відкриття

У п'ятницю, 13 січня, прем'єр-міністр Микола Азаров, 64 роки, відкрив новозбудовану ділянку дороги Київ — Ірпінь. Вона проходить через Романівку, присілок міста Ірпінь, і веде до метро Академмістечко. Планують, що прокладені 5,5 км істотно скоротять добирання до столиці.

— Відремонтовані цьогоріч дві тисячі кілометрів дороги вважаю добрим показником, зважаючи на те, що кожного року з часу проголошення незалежності України, обсяги були меншими, — каже Микола Янович.

Прем'єр пообіцяв до кінця року пустити цією дорогою ще й тролейбус. Але уточнив, що великі автобуси й вантажівки зможуть їздити тільки із середини весни.

— Перед в'їздом до Києва дорогу перетинає серйозна і потужна лінія електропередач. Її треба перенести. Щоб вантажні машини не зачепили цю лінію, вирішено тимчасово поставити обмежувально-габаритні рамки.

Однак дорогою їздити не дозволяють і легковим автомобілям.

— Учора нібито відкрили дорогу, яка втричі скоротить шлях до нової квартири в Ірпені. Я наївно радію, перепитую, чи їздив уже хтось новою трасою. Виявляється, одразу після відкриття її знову перегородили блоками. А сьогодні ще й поставили ДАІ — штрафувати тих, хто намагається блоки об'їхати, — розповідає в суботу ірпенка Ольга Папаш.

— Останні три дні перед закінченням дороги, це було наприкінці грудня, ми клали її вдень і вночі, — розказує працівник підприємства "Автомагістраль". — Спочатку робили "подушку". Це насипали пісок, потім утрамбовували його водою, зверху — суміш щебеню трьох різних видів, на нього поклали 15 сантиметрів сухого бетону. Потім по черзі — два шари асфальту по 7 сантиметрів і зверху ще один шар. Таким макаром будували Одеську трасу. Думаю, зараз не відкривають дорогу не через лінії передач, а тому, що вона має постояти, щоб пісок дав просадку.

Зараз ви читаєте новину «Дорогу Київ — Ірпінь закрили одразу після відкриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути