Ексклюзиви
четвер, 29 червня 2006 19:30

Домашніх тварин пронумерують

Найближчим часом власників домашніх тварин Харкова зобов"яжуть прикріпити на своїх улюбленців спеціальні номерні знаки і виготовити їм паспорти.

Цього й раніше вимагали правила утримання тварин, але мало хто їх виконував. Віднині ж працівники міської санепідемслужби обіцяють ретельно контролювати реєстрацію тварин.

— З початку нинішнього року до лікарень Харкова звернулося близько тисячі людей, яких покусали коти чи собаки, — розповіла "ГПУ" 36-річна Лариса Бідненко, епідеміолог міської СЕС Харкова. — Більшості з них ми мусили робити щеплення від сказу, бо ж невідомо, чи були тварини щеплені. Комплекс таких вакцин коштує близько 250 гривень. А якщо на тварину заведуть паспорт, будуть відомі дані про всі щеплення і не доведеться вдаватися до цих запобіжних заходів.

У Харкові спіймали кота і собаку, у яких виявили сказ. Ці тварини, на щастя, не встигли нікого покусати. Щороку у місті реєструють близько 10 випадків захворювання на сказ.

Зараз ви читаєте новину «Домашніх тварин пронумерують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути