середа, 27 червня 2012 00:15

Будинок за 7,9 мільйона доларів продають під Києвом

Автор: фото з сайта www.vipdom.ukoz.com
  Замок у стилі вікторіанської епохи у селі Ходосівка під Києвом побудувало подружжя — британський бізнесмен Саймон Джекман та українська дизайнерка Ольга Громова. Від минулої осені ціну підняли з шести мільйонів доларів до 7,9 мільйона
Замок у стилі вікторіанської епохи у селі Ходосівка під Києвом побудувало подружжя — британський бізнесмен Саймон Джекман та українська дизайнерка Ольга Громова. Від минулої осені ціну підняли з шести мільйонів доларів до 7,9 мільйона

У селі Ходосівка за 7 км від Києва продають замок за $7,9 млн. Таке оголошення з'явилося на одному зі столичних сайтів нерухомості. Це — найдорожчий будинок, виставлений на продаж.

Село розташоване на півдорозі зі столиці до Конча-Заспи. Тут близько 100 великих дорогих будинків. Третина схожі на замки. Місцеві називають їх "панськими".

— Замки у нас на окраїнах села стоять, — розповідає тутешня жителька, яка вийшла на подвір'я у чоловічих спортивних трусах і сорочці. — Прямо київський квартал будується, там кияни дачі мають. За селом співак Павло Зібров построїв аж дві хати. Одну для родини, а в другій сам відпочиває. Викопав озерце, карасі в нього по 20 кілограмів. Ближче до лісу інший квартал строять. Туди простих людей не пускають. Там бивший главний пожарнік, як його, Нестор Шуфрич, п'ять домів має. На продаж построїв.

Іще один квартал звели біля озера.

— У тому районі дочка Ющенка живе, Віталіна. А в Лісництві, на окраїні села, співачка Руслана Лижичко. У всіх дома по три-чотири поверхи, з башнями або із странною архітектурою. Ми всі їх замками називаємо.

Найдешевше елітне житло — в "київському" кварталі. Особняки зведені на ділянках 10-15 соток. Проекти типові: з червоної цегли із квадратними вежами. Вікна високі й вузькі. Кілька є готових, решту добудовують.

— Он ті близнюки по 250 тисяч доларів стоять, — показує два однакові особняки будівельник Вадим. Він чекає на зупинці маршрутки до Києва, яка ходить що 15 хв до станції Видубичі. — Там красний кірпіч, металевий забор, вікна пластикові. Неудобно, що з вікон одного замка можна заглядати у вікна іншого. Відстань між ними метрів 10, не більше.

За селом під лісом стоїть великий камінь. На ньому табличка "Ясний хутір". Знизу рік створення цього кварталу — 2006-й. В'їзд на його територію перекритий шлагбаумом. Біля пропускного пункту в скляній будці сидять два охоронці. Поряд прив'язана вівчарка.

— Будинки тут коштують від 1,5 мільйона доларів, — каже Артем, один із охоронців. Він худий, невисокий, нігті чорні. Ховає руки до кишень. — Тільки що тушив ліс із пожежниками. Хтось у п'яти місцях підпалив.

Веде до штучного озера. Доріжка викладена фігурною плиткою, червоною та жовтою. На пляжі стоїть вагончик, де живуть будівельники. Натягнута волейбольна сітка.

— Це ми зробили для себе. Кожного тижня у вихідний із хлопцями граємо тут у волейбол. Деколи рибалимо, вчора витягнули 6-кілограмову щуку. Вдень тут нікого немає, бо працюють на стройках. А після шостої години приходять митися, плавати.

Через дорогу над озером за високими парканами стоять два схожі "замки".

— Оці дворци з басейном у круглих широких башнях тоже продаються. Стіни в них із модної зараз пресованої цегли. Вона краща за випалену, бо дихає. Біля кожного дому є 40-60 соток. За хутором доглядає садівник. Висаджує квіти під заборами з вулиці, підмітає доріжки. Можна попросити його підстригти газони у садибі.

Із озера визирає черепаха. Дивиться на нас і пірнає на дно.

— Якщо хочете такий дім, я би радив купити землю і строїти самим. Земля дуже подешевшала. Сотка 10 тисяч баксів стоїть, а була по 15-18.

Дім за $7,9 млн — на околиці села. Це триповерховий котедж площею 950 кв. м. Має зубчасту вежу, шпилі. Біля будинку 60 соток. Ростуть ясени та верби.

— Цену поставили с учетом торга, — каже рієлтор Олена Микитюк. — Такие дома покупают публичные люди — политики, бизнесмены, представители шоу-бизнеса. Сейчас потенциальных покупателей нет.

Маєток належить дизайнерці Ользі Громовій та її чоловіку англійцю Саймонові Джекману. Він генеральний директор підприємства з виробництва алкогольних напоїв "Союз-Віктан Україна", а також — товариства "Галлахер Україна", яке випускає тютюнові вироби.

— Ольга сама розробляла дизайн будинку, — розповідають знайомі подружжя. — Чоловік фінансував будь-які її забаганки. Продати дім вирішили восени торік, бо зібралися виїжджати до Америки. Меблі хочуть залишити новим господарям.

У домі є антикварний буфет, який син Сталіна — Василь привіз із Дрезденського музею. В спальні для гостей стоять два антикварні ліжка. Одне власниця придбала на Житньому ринку за кількасот гривень. Друге виготовили майстри, які спеціалізуються на копіях. У залі висить люстра, зібрана із 3680 осколків скла, з'єднаних срібними ланцюжками. В одній кімнаті шпалери зроблені на замовлення господині. На них — сторінки британського журналу "Воґ".

Свій будуар дизайнерка оформила як кімнату з великим дзеркалом та диванчиком. А кабінет чоловіка — у вигляді бібліотеки з каміном. За однією із книжкових стійок є таємний хід, який сполучає кабінет із винним погребом та спальнею.

 

Ходосівці ображаються на багатих сусідів

— Ніби й непогано, що багачі поселилися. Дороги відремонтовані, — відкриває рипучу металеву хвіртку жителька Ходосівки — Марія, на вигляд років 50. — Але найнятися до них на роботу невозможно. Родичка ходила, питала, чи візьмуть. Відказали. Вони привозять прислугу з інших міст. Із Сум одна жінка прибиральницею робить. Два тижні на роботі, а тиждень дома. Місцевим не довіряють.

У Ходосівці живуть 1354 людей.

 

Зараз ви читаєте новину «Будинок за 7,9 мільйона доларів продають під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути