пʼятниця, 13 січня 2017 00:15

Боржників за комуналку внесли в електронний реєстр

Міністерство юстиції створило електронний реєстр осіб, які мають борги за комунальні послуги. Дані розміщені на сайті відомства. Людина може отримати інформацію про свої недоплати, вказавши дату народження та ідентифікаційний код.

У базу внесли дані фізичних осіб і приватних підприємств.

— Публічний реєстр ефективний як моральний чинник. Така дошка успішності вигідна для ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. — ГПУ). Можна подивитися, хто з мешканців тягне будинок вниз по сплаті комуналки. Також реєстром користуватимуться банки. Боржникові не дадуть кредит, бо вважатимуть його неблагонадійним. Також людину можуть не пустити за кордон, якщо є відповідне рішення суду, — говорить 53-річний Олександр Охріменко, директор Українського аналітичного центру. — У комунальників є списки боржників. Міністерство юстиції має право подати запит і отримати ці дані. Вони, скоріше за все, оновлюватимуться щомісяця. Реєстр стосуватиметься всіх українців, які мають у власності будинки чи квартири.

— Контакт із боржниками мають налагоджувати комунальні підприємства, а не Мін'юст. І робити це варто радикальними способами, — каже економіст 52-річний Борис Кушнірук. — Комунальники можуть наймати приватні фірми зі спеціальним обладнанням, які здатні індивідуально перекривати труби в разі несплати комунальних послуг. Щоб знову увімкнули газ чи воду, власнику помешкання треба сплатити борг.

Зараз ви читаєте новину «Боржників за комуналку внесли в електронний реєстр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути