середа, 15 лютого 2012 05:45

Додають яйця і молоко

54-річна Тетяна Стемович із Пустомит на Львівщині робить твердий сир удома.

— Для одної порції вистачить 1,5 кіло домашнього сиру, 5 літрів молока, трьох яєць, пів чайної ложки соди, 200 грамів масла, — розказує. — Дуже добре, як молоко і яйця домашні. Сир тоді жирний виходить, гарно ріжеться.

У гаряче молоко господиня кладе сир і варить його 7 хв., доки утвориться сироватка. Залишає її на ніч, зранку відціджує через марлю, відтискає. Із маслом кладе сир в каструлю, вимішує на невеликому вогні, доки почне плавитись. Окремо збиває яйця з содою, вливає їх у каструлю, солить, перчить. Варить сир на слабкому вогні ще 5 хв., аж коли утвориться однорідна маса. Викладає її у поліетиленовий пакет, закручує у ковбаску. Ставить у холодне темне місце на кілька годин.

— У сир можна додавати всякі спеції, — каже Тетяна Іванівна. — Також мариновані гриби, подрібнені чорні оливки, овочі. Але мені найбільше смакує із тмином, і обов'язково щоб добре посолений був.

Зараз ви читаєте новину «Додають яйця і молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути