вівторок, 22 листопада 2011 07:00

До сповіді готуватимуть по телефону

Із наступного року Вінницька єпархія Української православної церкви відкриває для вірян телефон довіри.

— Поки що три священики надаватимуть духовну допомогу тим, кому вона знадобиться, — каже секретар Вінницького єпархіального управління, протодиякон Владислав Демченко, 34 роки. — Плануємо набрати штат до семи осіб.

Співпрацюватимуть із будинками для літніх, лікарнями, дитбудинками. Планують провести рекламну кампанію, щоб поінформувати населення.

— Аби не плутали бесіду зі сповіддю, одразу слід зазначити, що сповідатися по телефону не можна, — продовжує. — При сповіді необхідна особиста розмова зі священиком, до неї необхідно готуватися. А по телефону — це духовна бесіда, яка може стати підготовкою до сповіді.

Іноді люди не наважуються підійти до священика зі своєю проблемою, за словами протодиякона.

— Хтось має відчуття сорому, комусь не вистачає мужності відверто поговорити, тому телефон довіри потрібен, щоб направити людину до храму.

— В області проводили соціологічне дослідження, кому найбільше довіряють люди. То 65 процентів респондентів віддали кредит довіри церкві. А вже потім соціальним службам і державі, — говорить настоятель храму Лаврентія Чернігівського у Вінниці протоієрей Костянтин Іванченко, 37 років.

Зараз ви читаєте новину «До сповіді готуватимуть по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути