Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 06:45

До мертвих їхатимуть швидше

З 1 січня швидку допомогу реорганізовують. Її підрозділи виводять із підпорядкування місцевих лікарень і передають єдиній обласній службі. Відтепер допомога буде двох видів — екстрена та невідкладна. Для невідкладної хворого мають везти до лікарні, а екстрену надавати на станціях "швидкої".

— Перед Новим роком викликала сусідові "швидку", бо напився, спав під парканом і обморозив ноги, — розповідає мати. — Питають: "Він ще живий чи вже помер?". Та живий, кажу. Чекала-чекала — нема. Звоню ще раз. Кажуть, що виїжджали на срочний визов, тепер їдуть до нас. Може, якби сказала, що мертвий, то приїхали б швидше.

У маминому селищі при лікарні всього одна роздовбана машина "швидкої", яку на дорозі трясе, мов бричку. Обладнана тільки носилками. Сама служба розміщена у невеликій кімнатці. Там можуть зміряти температуру чи тиск і зняти кардіограму на допотопному апараті, який медсестра постійно стукає, бо він "заїдає". То як вони виконуватимуть функції екстреної допомоги? Хіба що до мертвих їхатимуть швидше. Їм, крім носилок, нічого не треба.

Зараз ви читаєте новину «До мертвих їхатимуть швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути