середа, 12 вересня 2007 07:13

Дмитро Халаджі підняв 1022 кілограми

28-річний Дмитро Халаджі з селища Комсомольського Старобешівського району на Донеччині підняв трубу вагою 860 кг, а за 10 хвилин — ще одну, 1022-кілограмову. Це досягнення потрапило до Книги рекордів України.

— Коли піднімав останню трубу, думав лише, щоб не зупинилося серце, — каже "ГПУ" Дмитро Халаджі. — Була страшна спека, і не вистачало кисню.

Рекорд Халаджі встановив минулої п"ятниці на площі Леніна в Донецьку. Тоді  донеччани святкували день визволення Донбасу.

— Перед цим рекордом насправді я мало тренувався. Усього півтора місяці. Одного разу підняв гирю вагою 1150 кілограм, — розповідає силач.

До цього 300 років ніхто не міг побити рекорд британця Томі Тофіана. Колись на лондонській площі він підняв 3 діжки з водою вагою 800 кг.

— Оскільки я перевершив Тофіана, тепер хочу потрапити в Книгу рекордів Гіннеса. Для того планую підняти вантаж вагою в півтори тонни, — каже Халаджі. — До кінця місяця маємо подати заявку на встановлення рекорду. І вже через рік, думаю, зроблю це.

Разом із дружиною Халаджі виховує 3-річну дочку Настю.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Халаджі підняв 1022 кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути