четвер, 22 липня 2021 14:00

Дітям не продаватимуть ліків

В Україні заборонили продавати ліки дітям до 14 років. Такий законопроєкт Верховна Рада ухвалила 15 липня. "За" проголосував 341 нардеп.

Це має зменшити кількість отруєнь медичними препаратами серед неповнолітніх.

— Із початку року зафіксували 69 смертей і 329 спроб дітей укоротити собі віку, — каже Михайло ­Радуцький, 52 роки, голова комітету з питань здоров'я нації. — У 60 відсотках випадків діти-самогубці використовували ліки. Для них це найдоступніший спосіб суїциду. Саме тому треба зменшити доступ неповнолітніх до медпрепаратів.

Фармацевтів та кур'єрів зобов'язали перевіряти документи, якщо сумніваються у віці клієнта. За порушення закону штрафуватимуть на від 6,8 тис. грн до 13,6 тис. грн. Якщо ситуація повториться протягом року — стягнуть до 23,8 тис грн. За дотриманням закону стежитиме поліція.

— Заборона продажу ліків не допоможе в боротьбі з дитячими суїцидами, — каже психологиня 38-річна Ніна Кожушна. — Подібні обмеження мають бути, але на вказану проблему це особливо не вплине. Неповнолітнім не можна купувати алкоголь і цигарки, та це не заважає їм курити й пити. Аби діти не вчиняли самогубств, треба налагоджувати здорові стосунки в їхніх родинах.

Зараз ви читаєте новину «Дітям не продаватимуть ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути