Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2019 06:35

Дітей у садках годували підробленим вершковим маслом

Правоохоронці вилучили зі 135 дитячих садків ­Миколаєва, Одеси і Херсона фальсифікат вершкового масла. Містить понад 99% немолочних жирів. У складі знайшли свиняче сало, пальмову, ріпакову та соєву олії. Відкрили кримінальну справу про неналежне харчування в навчальних закладах.

Службовців підприємств-постачальників підозрюють у привласненні понад 7 млн грн з місцевого бюджету.

— Вилучені матеріали важко назвати продуктами харчування. Результати досліджень у двох лабораторіях показали, що це не вершкове масло. Масова частка молочних жирів у вказаній продукції складає менше відсотка, — каже 30-річна Тетяна Петрова з відділу комунікації Нацполіції у Миколаївської області.

У грудні позаторік комунальне підприємство міськради з харчування навчальних закладів перемогло в тендері на постачання продуктів у Миколаєві. У серпні 2018-го уклало договір з одеським підприємством "Прод-Юг". Ця організація постачала вершкове масло, сир твердий та кисломолочний. За рік знову провели конкурс. Перемогу отримало те ж підприємство. Уклало договір з іншою фірмою з Одеси — "Сонед". Постачальники обох компаній зареєстровані за однією юридичною адресою і мають спільного керівника.

Службових осіб комунального підприємства підозрюють у змові з компаніями "Прод-Юг", "Айскомпані" та "Сонед". Вони постачали до навчальних закладів Миколаєва неякісні харчові продукти за значно завищеною вартістю.

Винним загрожує до восьми років ув'язнення. А також позбавлення права займати певні посади до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Дітей у садках годували підробленим вершковим маслом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути