Ексклюзиви
четвер, 27 лютого 2020 00:35

Дітей реєструють у пологових будинках

З 14 лютого у Києві запрацював сервіс "єМалятко". Реєструвати дитину можна одразу в пологових будинках. Для цього достатньо подати електронну заяву.

— Раніше для реєстрації дитини батькам потрібно було вистояти у чергах 11 інстанцій, подати 37 документів, — каже прем'єр-міністр України 35-річний Олексій Гончарук. — Зараз — одна заява в пологовому.

Поки "єМалятко" працює у тестовому режимі. Через нього можна оформити свідоцтво про народження дитини, відповідну грошову допомогу, зареєструвати місце проживання, громадянство. Є послуги присвоєння унікального номера в Єдиному державному демографічному реєстрі, визначення походження народженого малюка, батьки якого не перебувають у шлюбі, реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. Оформити можна й допомогу багатодітним сім'ям.

У подальшому введуть у дію ще дві послуги — отримання посвідчень батьків багатодітної сім'ї й дитини з багатодітної сім'ї та реєстрацію немовляти в електронній системі охорони здоров'я.

Сервіс "єМалятко" вже діє у Вінниці, Луцьку, Кривому Розі й Харкові. Найближчим часом до проєкту приєднаються Рівне, Львів, Маріуполь, Запоріжжя, Одеса й Дніпро.

Зараз ви читаєте новину «Дітей реєструють у пологових будинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути