четвер, 23 липня 2009 19:07

Дітей називають Анастасіями та Максимами

Максим та Анастасія — найпопулярніші імена 2009 року. Такі дані оприлюднило Міністерство юстиції.

— У моді понад 20 імен, — каже його очільник 51-річний Микола Оніщук. — Більшість із них тримають першість не один рік. Дівчаток називають Анастасією, Софією, Анною, Дарією, Валерією, Марією, Єлизаветою. Хлопчиків — Максимом, Віктором, Олександром, Кирилом, Денисом, Данилом, Андрієм, Артемом, Дмитром.

До розряду рідкісних перейшли Жанна, Сніжана, Інна, Алла, Варвара, Леонід, Анатолій, Мирон, Архип, Кузьма.

Торік найпопулярнішими були Назар та Анастасія. 2007-го  дівчаток найчастіше називали Софіями.

Так свою доньку нарекла народна депутат Леся Оробець. Композитор Олександр Злотник дав це ім"я доньці на честь Софійського храму. Подейкують, що близько 20 років він мріяв, щоби вікна помешкання виходили на Соф ію Київську. За місяць після переїзду до житла біля цієї церкви його дружина завагітніла.

Від початку року дівчаток називали й такими нетиповими іменами, як Квіта, Цвітана, Меліса, Согдіана, Шахроза, Шахла, Іаоса, Валенсія, Філадельфія, Олімпіада, Афіна. Хлопчиків — Річард, Тіхмур, Іслям, Аладдін, Крішна, Едем, Нізамі, Платон, Христофор, Одіссей, Нерон.

Максим із латини означає "величний"

Киянка Інна Дудка — астролог. Вона допомагає батькам добирати найкраще ім"я для дитини.

— Максим із латини означає "величний". Ім"я гарне, але холодне. Хлопці з таким іменем — повільні, проте надійні. Вони інтраверти, все тримають у собі. Таке наймення було популярним у минулому столітті. Дивно, що зараз воно знову в моді. Анастасія — жіноча форма чоловічого імені Анастас. Означає "повернення до життя". Настенька — найпоширеніше ім"я героїнь російських казок. Анастасії судилося бути найкрасивішою, розумною, загальною улюбленицею. Софії у стосунках із незнайомими сором"язливі, співчувають слабким і беззахисним.

У 33-річного Тараса Конопади та його дружини 34-річної Людмили з Івано-Франківська в січні цього року народився син Максим.

— Це наша друга дитина. Жінці ім"я дуже сподобалося. Я не заперечував — гарно звучить: Максим Тарасович. Старшого також по моді назвали. Назару 8 років. На початку 2000-го це ім"я було дуже популярним, — говорить Тарас.

Зараз ви читаєте новину «Дітей називають Анастасіями та Максимами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути