вівторок, 05 грудня 2017 00:51

"Деу Ланос" зняли з виробництва

Запорізький автомобілебудівний завод припинив виробництво моделі "Ланос". Причина — економічна ситуація в країні й зниження попиту на машини. Вплинуло й ввезення автомобілей на "євробляхах", зазначають у компанії "Укравто", до складу якої входить ЗАЗ.

Випуск припинили тимчасово.

— Виробництво зупинили, бо нема ринку збуту для такої кількості автомобілів, яку міг би випускати завод. А збирати в маленьких обсягах невигідно — вартість однієї машини буде дуже високою, — каже автоексперт Олег Омельницький, 40 років.

Модель ЗАЗ "Сенс", яка відрізняється від "Ланоса" двигуном і коробкою передач української розробки, вироблятимуть. Коштує від 177 тис. грн.

— Його залишили, бо він тисяч на 30 дешевший за "Ланос". Поки що є попит на автівку такого типу, — додає експерт. — Однак, якщо законодавство щодо нерозмитнених авто надалі буде ліберальним, невдовзі завод відмовиться й від "Сенсів".

Південнокорейська компанія "Деу" почала випускати "Ланоси" 1997-го. Через п'ять років модель стали збирати в Україні. Протягом 2006–2011 років "Ланос" був найпродаванішим автомобілем у своєму класі.

— Він був одним із найдоступніших. Коли почали його продавати, російська "Лада" займала 60 відсотків ринку. А зараз навіть одного відсотка не має, — говорить Олег Омельницький. — Феномен популярності моделі — у простій надійній конструкції та нестаріючому дизайні. Крім того, для обслуговування машини підготували розгалужену сервісну мережу по всій країні, вклали кошти у створення позитивного іміджу авто.

Зараз ви читаєте новину «"Деу Ланос" зняли з виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути