пʼятниця, 24 листопада 2017 00:15

Десантникам презентували нову форму

Церемонія перейменування українських Повітряно-Десантних військ на Десантно-Штурмові пройшла в Києві 21 листопада. Цю дату визначили новим днем Десантних військ. Раніше його відзначали 2 серпня.

В урочистостях взяли участь кілька десятків десантників. Президент Петро Порошенко презентував їм нові бордові берети, замість блакитних. Також бійці отримали нову емблему. На ній зображено купол парашуту, меч і крила Архангела Михаїла. У християнстві його вважають заступником воїнів.

— Блакитний берет очікує шана і пам'ять тих, хто його носить і, можливо, носитиме як символ бойової молодості, — говорить командувач Десантно-Штурмових військ Михайло Забродський, 44 роки. — Ніхто від нього не відхрещується. Бо це — наша історія. Це наші загиблі хлопці, які були в нього одягнуті.

Змінюється комплектація та характер завдань підрозділів. Тепер десантні бригади будуть самостійніші у виконанні завдань. Можуть і наступати, і тримати оборону. Замість колишнього гасла "ніхто, крім нас", буде інше — "завжди перші".

ДШВ отримали власну важку техніку — самохідні артилерійські установки, танки, реактивні системи залпового вогню.

За час війни на Донбасі загинули 469 українських десантників.

Зараз ви читаєте новину «Десантникам презентували нову форму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути