середа, 30 листопада 2011 08:21

Дерево привалило три авто на Хрещатику

Автор: фото з сайта www.podrobnosti.ua
  Дві ”Шкоди Октавії” та одну ”Тойоту Кемрі” розбило дерево на вулиці Хрещатик, 7/11 у Києві 28 листопада. Того дня по всій Україні були сильні пориви вітру
Дві ”Шкоди Октавії” та одну ”Тойоту Кемрі” розбило дерево на вулиці Хрещатик, 7/11 у Києві 28 листопада. Того дня по всій Україні були сильні пориви вітру

У понеділок та у ніч проти вівторка в Україні був сильний вітер. Без електрики залишилися 160 населених пунктів у 12 областях. Найбільше постраждали Київщина, Житомирщина, Вінниччина й Тернопільщина.

— Вітер приніс циклон над Прибалтикою. До нас дійшли його відголоски, — розказує Людмила Савченко, начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометцентру. — Пориви вітру були від 15 до 22 метрів на секунду, в горах Криму — до 30. За шкалою Бофорта, найвищий бал якої 12, цей вітер мав 8.

Ураганний вітер охопив Прибалтику, Скандинавію та Східну Європу. Валив дерева, обривав дроти. У Норвегії нищив дороги й будинки. Хвилі в Балтійському морі мали рекордні 5 м. В естонській столиці Таллінн двічі падала головна різдвяна ялинка.

У Києві 28 листопада вдень у центрі біля будинку на вул. Хрещатик, 7/11 упало дерево. Пошкодило три автомобілі. У "Шкоди Октавії" розбиті капот і лобове скло, в "Тойоти Кемрі" — багажник та заднє вікно. Ці автівки придавило стовбуром. Іще одну "Шкоду Октавію" зачепило гілками. Комунальники розрізали дерево і вивезли трактором. Власники авто викликали страховиків.

— За цю добу дерева падали ще в Голосіївському та Солом'янському районах столиці. У Святошинському дах із будинку почало зривати. Повалилися три дерева: дві великі тополі на житловий будинок і ще одна — на дорогу. Ніхто не постраждав, — розповідає черговий із Київської служби порятунку.

У райцентрі Радехів на Львівщині дерево впало на дах редакції районної газети, по стінах будівлі пішли тріщини. У Вінниці на 2 год. перекрили рух тролейбусів Немирівським шосе — доки прибирали повалений стовбур. У Житомирі вітер зірвав дах із міського Центру творчості дітей та молоді. У Могилеві-Подільському на Вінниччині знесло частину покрівлі з приватного будинку по вул. Ринковій. Його власниця 35-річна Ольга Сафонова була на роботі.

— Повідривало куски шиферу і поскладало на подвір'ї. Більшість побило. З горища розкидало вєщі, целофанку. До вечора ми кришу зробили. Світла не було кілька годин, — говорить Ольга.

Сильний вітер ускладнював рух великим рейсовим автобусам.

— Треба було постійно викручувати руль, бо автобус прямо здувало на встрєчну полосу. Було ощущєніє, що я воздушним шаріком керую. Давно не помню такого вітру, — каже Володимир Іваненко, водій автобуса "Вінниця—Могилів-Подільський".

Найближчим часом сильних вітрів в Україні не передбачається, запевняють синоптики.

Зараз ви читаєте новину «Дерево привалило три авто на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути