вівторок, 13 серпня 2013 05:45

Депутати не зрозуміли, що ухвалили

9 серпня на сесії Черкаської обласної ради депутати ухвалили програму "Про розвиток хортингу на 2013-2017 роки". Почесним головою федерації хортингу на Черкащині є губернатор Сергій Тулуб.

— Ну от скажіть, як називатиметься спортсмен, який займається хортингом? Хорт! — говорить 63-річний Віктор Роєнко, голова обласної Компартії. — Тому ми внесли пропозицію, що треба назву змінити. Якщо воно на бойовий гопак схоже, то назвати гопак, якщо ні — треба продумати назву, яка сприймалася б. Невідомо, хто і звідки викопав слово "хортинг", я прочитав багато історичної літератури, але такого не бачив. Те, що це давній національний вид спорту, хтось придумав у сучасній Україні.

— 70 відсотків депутатів, коли почули "хортинг", не розуміли, про що йде мова, — розповідає 39-річний Анатолій Бондаренко, голова обласної "Батьківщини". — Через це я пояснив простою та сільською мовою, що цей вид спорту поєднує в собі прийоми кунг-фу, тайського боксу, самооборони й боротьби. Спортсмени звуться "хортингісти", а не "хорти". Хорти — це собаки для полювання.

Хортинг походить від назви острова Хортиця.

— Сотні років тому козаки, які культивували той чи інший напрямок двобою, використовували елементи різних видів єдиноборств. Повертаючись із походів, окреслювали коло, що мало назву "хорт", і вдосконалювали техніку, займаючись у ньому, — коментує Сергій Пятіков, 37 років, з федерації хортингу в Черкасах.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не зрозуміли, що ухвалили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути