пʼятниця, 22 червня 2007 07:05

Даїшники роздадуть водіям 5 тисяч листівок

Листівки про те, як правильно їздити крутими гірськими дорогами та спусками, почали роздавати на Ангарському перевалі в Криму. Вручають їх іногороднім водіям.

— Перевал знаходиться між Сімферополем та Ялтою. Ця одна із найаварійніших ділянок на півострові, — розповідає Микола Астапов, 44 роки, з прес-служби ДАІ Криму. — Тільки за квітень—травень цього року там сталося три страшні аварії за участю вантажівок.

Інформація на попереджувальній листівці надрукована з двох боків. Текст російською. Водіїв просять їхати з невеликою швидкістю, на спусках не перегрівати гальмівну систему, гальмувати за допомогою передач.

Розміщені там також фото аварій. Більшими літерами три попередження: "Не перегревай тормоза!", "Осторожно — глинозем!" та "Не уверен — не обганяй!".

— Роздаємо матеріали переважно водіям вантажівок та автобусів. Легковики більш маневрені. Машини відбираємо за номерами, — каже Астапов.

Надрукували листівок 5 тис. Одна коштує 27 коп. Усі кольорові.

Також на постах ДАІ є альбом-страшилка. На сторінках — фотографії наймасштабніших аварій. Під ними підпис, що саме порушив водій.

Загалом за перших 5 місяців цього року в Криму сталося 827 ДТП. Загинуло 158 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники роздадуть водіям 5 тисяч листівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути