пʼятниця, 29 березня 2013 06:45

ДАІ мала задіювати евакуатори

Шість речей, що не зробила столична влада для уникнення транспортного колапсу під час снігопаду 22-24 березня, називає 36-річний Роман Зінченко, один з активістів сайта "Хелп-Київ". Він координував роботу волонтерів, які розчищали сніг і допомагали водіям у заторах.

1. Недостатнє оповіщення про негоду. Є велика кількість комунальних мас-медіа, рекламних площ, моніторів метро. Вони не були задіяні. Коли насувається шторм у Штатах чи Норвегії, там агресивно інформують і люди нікуди не виходять.

2. Слабка координація влади з іншими службами. ДАІ один раз попередила та відсторонилася. Вони мали б у п'ятницю до обіду ганяти водіїв, які неправильно паркували автомобілі, задіювати евакуатори.

3. Проблема зі стратегією. Ми завжди чекаємо, коли снігопад закінчиться. В Німеччині, Штатах, будь-якій країні, де трапляється таке, на стратегічних трасах очисна техніка виходить на дорогу, як тільки почався сніг. Грубо кажучи — три машини очищають три смуги.

4. Проблему вирішували невеликими огризками і не до кінця. Сніговий шторм в американському Бостоні три місяці тому ліквідовували так: перекрили вулицю, евакуювали машини, прочистили. Її не треба було більше розчищати.

5. Погана координація з бізнесом. У всьому світі додаткові вантажівки для вивезення снігу замовляють до снігопаду, а не після.

6. Влада надто довго намагалася передавати оптимістичні новини. По телебаченню та радіо йшла інформація, як усі героїчно борються і проблема вирішується. Але ресурсів не вистачало. Цей інформаційний фон створив у людей ілюзію, що вже можна їздити по дорогах.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ мала задіювати евакуатори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути