середа, 25 листопада 2009 22:59

Чотири автобуси футбольної команди "Карпати" згоріли дощенту

Автор: фото: Юрій Шабельник
  Чотири автобуси футбольного клубу ”Карпати” на паркінгу в центрі Львова. Вони стояли один до одного впритул, тому вогонь знищив усі автобуси
Чотири автобуси футбольного клубу ”Карпати” на паркінгу в центрі Львова. Вони стояли один до одного впритул, тому вогонь знищив усі автобуси

О десятій вечора 20 листопада на вул. Липова алея у центрі Львова на стоянці "Господарський двір "Карпати" згоріли чотири автобуси футбольного клубу "Карпати".  Вогонь знищив ЛАЗ-5208 та три ЛАЗи-4207, пошкодив автомобіль ГАЗ-34104 "Валдай". Збитки оцінюють у 650 тис. грн.

Невелике гаражне подвір"я розташоване поряд зі стадіоном "Україна", який винаймає клуб. Огороджене бетонним парканом. Працівники заходять через браму. Сторонніх не впускає охорона.

— Працюють експерти. Вони й назвуть причину, — каже генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин, 32 роки.

22-річний Олександр Корницький живе біля стадіону. Про пожежу довідався наступного ранку, коли йшов у магазин.

— Біля гаражів "Карпат" метушилися люди. Я зупинився, — розповідає. — Чотири автобуси, які стояли за півметра один від одного, згоріли дощенту. Думаю, їм ніякий реставратор не допоможе. Хотів зблизька роздивитися, та сторож заборонив заходити. Дивився з-за воріт. Воно на підпал подібне: горіли автобуси одночасно.

Міліція називає дві версії причин пожежі: підпал і коротке замикання.

— Сторож стоянки стверджує, що бачив, як в одному з автобусів на місці водія щось спалахнуло. Від того виникла пожежа. Один автобус справді часто ремонтувався і мав багато проблем. Тому не виключаємо, що могло виникнути коротке замикання, — каже начальник міського управління міліції 56-річний Ігор Цікало. — Та версію підпалу не відкидаємо. Фрагменти направили на експертизу.

Згорілі автобуси купили позаторік.

— Це автобуси львівського заводу. Один із них елітний, класу НеоЛАЗ. Був облаштований для комфортної їзди. Мав клімат-контроль, телевізори, холодильники, акустичну аудіо- та відеосистеми, туалети, — розповідає Ігор Дедишин. — Плануємо купити нові автобуси.

Новий НеоЛАЗ на 51 місце коштує 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Чотири автобуси футбольної команди "Карпати" згоріли дощенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути