вівторок, 13 серпня 2019 07:20

Ціну на газ знизили на 265 гривень

Кабінет міністрів України зобов'язав НАК "Нафтогаз України" у серпні знизити ціну природного газу для населення на 265 грн за тисячу кубічних метрів. Тепер компанія повинна продавати газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків.

Перший майданчик — Мін­економрозвитку. Середня митна вартість імпортованого газу в липні склала 4812 грн за тисячу кубометрів без ПДВ. Другий — Українська енергетична біржа. Газ на серпень у липні продавали по 4654 грн за тисячу кубометрів. Третій — "Нафтогаз". Газ для промисловості за передоплатою на серпень коштував 4640 грн за тисячу кубометрів.

Тому ціна газу в серпні для населення дорівнюватиме 4640 грн за тисячу кубічних метрів.

— Це без ПДВ, без тарифів на транспортування та постачання, — говорить голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук, 53 роки. — До наступного опалювального сезону країна навіть може підійти з низькою ціною на газ. Усе тому, що до кінця вересня НАК "Нафтогаз України" планує закачати в газосховища до 20 мільярдів кубічних метрів газу, компанії треба вивільнити старі запаси.

Зараз ви читаєте новину «Ціну на газ знизили на 265 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути