четвер, 04 травня 2017 00:10

Четверо бійців померли від раку
8

Максим Свиренко
Віталій Слауцький
 Костянтин Максюта
Дмитро ВИРВО
 Геннадій Сластьонов

Серед загиблих — 17 випадків смерті не в бою. У списку не враховані двоє військових, які 13 квітня загинули на Донецькому та Приморському напрямках АТО. Причина їхньої смерті точно не відома. Попередня — необережне поводження зі ­зброєю.

Віталія Слауцького, 20 років, із села Миколаївка Бердянського району Запорізької області 2 квітня випадково застрелив побратим, розряджаючи автомат. Це сталося на блокпосту під Авдіївкою. Кулі потрапили в голову, груди й живіт. Помер дорогою до лікарні. Залишилися мати, сестра та брат.

Того ж дня помер у бліндажі під Авдіївкою від серцевої недостатності 30-річний Максим Свиренко із Запоріжжя. ­Зенітник у Нацгвардії, 2016-го перевівся в 55‑ту бригаду ЗСУ. Залишилися матір, дружина та донька.

37-річний Костянтин Максюта із Кременчука на Полтавщині 6 квітня помер удома від серцевого нападу. Був стрільцем у 72-й бригаді ЗСУ, потім — водієм.

7 квітня помер у реанімації 50-річний Юрій Без'язичний із селища Чорноморське Лиманського району Одещини. ­Підполковник 59-ї бригади ЗСУ узимку мав їхати в Авдіївку. Був у військовому містечку міста Токмак Запорізької області. О 3:00 в КУНГ (кузов-фургон. — ГПУ), де спав чоловік, прилетіла граната. Був у комі майже два місяці. 2 квітня йому виповнилося 50.

Четверо бійців померли від раку.

46-річний Василь Тиводар із села Бедевля Тячівського району Закарпаття — 7 квітня. Молодший сержант, водій-­електрик 65-го мобільного шпиталю. 9 червня торік у Харкові видалили доброякісну пухлину. Залишились дві доньки.

17 квітня від раку слинних залоз помер 49-річний Олег "Старшина", "Сармат" Твердохліб із Луцька. Воював у батальйоні "Айдар". Отримав сім поранень. Після повернення очолив Спілку воїнів АТО Волині. 2015-го виявили рак. Працював далі, щодня відтискався по 50 разів. У "Ютубі" є фільм про Олега — "Сармат. Другий фронт". Залишились дружина, 22-річна донька та 12-річний син.

23 квітня помер Геннадій Сластьонов, 44 роки, з Обухова на Київщині. Був пожежником у Чорнобилі. Під час служби в АТО у 12-му батальйоні ЗСУ виявили рак. Зробили операцію. Вдома стало гірше.

27 квітня Дмитро ВИРВО з Хмельницького помер від раку легень. Він виник після плевриту, здобутого в АТО. Залишилися дружина й донька.

13 квітня раптово помер удома Ігор ЯВОРСЬКИЙ із села Пилипи-Олександрівські Віньковецького району на Хмельниччині.

16 квітня удома помер 27-річний Василь Якимчук із селища Мізоч Здолбунівського району на Рівненщині. Залишились матір, брат і сестра.

17 квітня близько 17:00 у частині Васильківського гарнізону на Київщині від вогнепального поранення загинув військовий. Триває розслідування.

Кіру Настоящу, 31 рік, з ­Херсона, 18 квітня зарізав товариш по службі під час сварки на Яворівському полігоні на ­Львівщині. Молодший сержант, фельдшер 28-ї бригади ЗСУ. Чоловік — військовий, зараз на фронті.

21 квітня вночі раптово помер 34-річний Микола Кренджеляк із села Озерка Здолбунівського району Рівненщини. Жив у селищі Північне на Донеччині. Воював у добровольчому ­батальйоні "Січ". Очолював Торецький осередок ВО "Свобода". Основний свідок у справі про сепаратизм мера міста Володимира Слєпцова. За кілька днів до смерті пройшов медкомісію й підписав контракт в АТО. Залишились дружина, дві доньки та син.

24 квітня в медичній частині міста Чугуїв повісився 22-річний боєць із Донеччини. Туди його доправили через невротичний розлад на третій день служби, повідомляє поліція Харківщини.

26 квітня під час навчань на полігоні в Чугуєві на Харківщині загинули двоє військових. Попередньо, біля них розірвався снаряд.

30 квітня Василь Старушик, 25 років, із села Замшани Ратнівського району на Волині помер удома. Демобілізований із 51-й бригади ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Четверо бійців померли від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути