Ексклюзиви
пʼятниця, 01 січня 2016 06:50

Четверо бійців після стрілянини в Мукачевому загинули на Донбасі

11 липня в місті Мукачеве Закарпатської області на території оздоровчого комплексу "Антарес" сталася стрілянина. Сутичка виникла між оточенням народного депутата Михайла Ланя та бійцями "Правого сектора". Загинули троє людей, 14 були поранені. Після втручання міліціонерів бійці втекли до лісів.

Правоохоронці виставили блокпости по місту. На одному помітили чоловіка у спортивному одязі з рушницею. Його сприйняли за тітушку. Та з'ясувалося, що це — місцевий Михайло Йовбак. Повертався з полювання і вирішив допомогти міліції.

Серед причин конфлікту називали переділ сфер впливу у контрабандному бізнесі цигарок. Мовляв, "Правий сектор" вирішив витіснити групу Ланя. В організації ж стверджували — так знищували контрабандну схему, а люди Ланя з мілі­цією напали на "Правий сектор".

— Чотири бійці, яких підозрювали в перестрілці, пізніше загинули на Донбасі. Ще чотирьох — затримали. Двоє досі в лікарні під вартою. Один перебуває у столичному СІЗО, одного відпустили. Він ходить на судові засідання. Решта воюють на передовій. Їх звинувачують у тероризмі, але доказів нема, — говорить 33-річний Олександр Сачко, керівник закарпатського "Правого сектора".

За чотири дні після стрілянини губернатором Закарпаття став 65-річний Геннадій Москаль. До призначення очолював Луганську область. Відео з його гострими висловлюваннями про ДНР і ЛНР стали популярні в інтернеті. На Закарпатті про голову ОДА говорять значно рідше.

— Тут ситуація спокійніша, ніж на Луганщині. Звісно, літня стрілянина розполохала туристів, але зараз усе стабілізувалося, — пояснює Геннадій Москаль. — На Луганщині постійно обстрілювали нас. Але змогли пережити зиму. Бачив, як змінювалася психологія людей. Вони розуміли, що їх не кинули напризволяще. Якби лишився там, то будував би газопровід у Трьох­ізбенку та відновлював об'єкти соціальної сфери, інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «Четверо бійців після стрілянини в Мукачевому загинули на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути