Ексклюзиви
пʼятниця, 19 листопада 2010 08:00

Черкасці відчиняють вікна навстіж

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

З настанням опалювального сезону температура в черкаських квартирах підвищилася до 26–28°. Рятуючись від задухи, жителі відчиняють вікна навстіж.

— Надворі спека така, що у куртці хоч-не-хоч упрінеш. Зайдеш у квартиру, а звідти така духотіна, ніби з бані, — говорить черкаска 37-річна Наталія Телегань. Вона живе на вул. Героїв Дніпра. — Зразу ж відчиняю вікно. Так і лишаю його на ніч.

Найбільше дошкуляють мешканцям гарячі батареї.

— Хіба не можна трохи знизити температуру? — дивується 43-річний Олександр Меленчук.

55-річний Василь Старіков, начальник управління житлово-комунального господарства міста, каже, що знизити температуру батарей неможливо через технічні причини:

— Ми не такі тупоголові, як деяким здається. Більшість черкаських будинків улаштовані так, що окремо подавати гарячу воду й опалення неможливо. За нормами, гаряча вода має бути від 50 до 75 градусів. Якщо буде холодніша, то мешканці писатимуть скарги. Є ще один шлях: пишіть колективну заяву, й вам відключать тепло.

2008-го в Черкасах за кошти державної програми у 28 будинках встановили сучасні лічильники тепла. Тут є можливість регулювати температуру і гарячої води, і опалення. 2009–2010 років програму не фінансували через кризу.

Зараз ви читаєте новину «Черкасці відчиняють вікна навстіж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути