четвер, 19 листопада 2009 18:27

"Через корупцію і хабарі закуповують не завжди якісну вакцину"

35-річна Юлія з Дніпропетровська відмовилася від щеплення молодшої дочки Катерини.

— Моїй старшій, Ользі, зараз 12 років. Народжувала її в пологовому. Тоді не було й мови, що дитині можна не зробити прививки. А Катька у нас водна — її народила вдома у ванній. Моя подруга, яка давно займається йогою, порадила не щеплювати. Людина народжується досконалою. І батьки не мають права вмішуватися в її організм. Свого сина подруга теж не вакцинувала, — розповідає Юлія. Прізвища називати не хоче. — У дитсадок Катю без щеплення, звісно, не брали. Тому я взяла декрет на шість років. Чоловік заробляє непогано. Наступної осені дитина має йти до школи. Мабуть, доведеться купувати довідку про щеплення.

Наступного року в Україні хочуть запровадити сертифікати щеплень із голограмами. Їх важко буде підробити. Дані про дату і реакцію на щеплення заноситимуть в електронну базу.

У нас є 10 вакцин від 14 інфекцій

 — Це буде не лише медична карта, а й юридичний документ, — пояснює головний санітарний лікар України Олександр Біловол, 47 років. — Зараз у нас є 10 вакцин від 14 інфекцій. Якщо ними зневажати, у дітей знизиться імунітет. Ми повернемося до того рівня захворюваності, з яким боролися десятиліттями. Цього року від вакцинації дітей відмовилися 30 відсотків батьків.

Президент клініки "Борис" Михайло Радуцький відмову від вакцинації вважає бідою:

— Через політичні розборки Україна може влізти в такі епідемії кору, краснухи і скарлатини, що свинячий грип здаватиметься забавкою. Вакцинація потрібна. Увесь світ вакцинується. Інше питання, що у нас через корупцію і хабарі закуповують не завжди якісну вакцину. Але батьки не мають права позбавляти своїх дітей здоров"я.

Зараз ви читаєте новину «"Через корупцію і хабарі закуповують не завжди якісну вакцину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути