середа, 06 червня 2012 07:15

Через будівництво фан-зони побільшало заторів

Минулого понеділка в Києві почали облаштовувати фан-зону для вболівальників, які приїдуть на матчі Євро-2012. Через те, що перекрили вул. Хрещатик, у центрі побільшало заторів.

— Я из Шелковичной, что возле Верховной Рады, 2 часа ехал на Европейскую площадь. Такое чувство, что все съехались посмотреть на закрытый Крещатик. Хорошо, клиент веселый попался. Мы с ним 2 часа просидели в машине. Я ему говорил, иди на метро, а он мне: боюсь, там микробов много, — розповідає таксист В'ячеслав на синьому "ґольфі".

Також великий затор утворюється на вул. Володимирській у бік Софійської площі, оскільки так водії об'їжджають перекритий Хрещатик.

— Ділянка від університету Шевченка й аж до Софійської площі часто стоятиме в заторах, — каже 38-річний Богдан Аганін, спеціаліст із заторів. — Друга проблемна ділянка — це вулиці Інститутська та Грушевського і до Кріпосного провулку. Багато людей, що працюють у центрі, через перекриття паркуватимуться в цьому районі. І якщо машини перекриють хоча б один ряд, то швидко проїхати буде дуже важко.

На 5 червня на майдані Незалежності встановили велику сцену й екран. Закінчують накривати віп-місця. На входах до фан-зони поставили металеві конструкції для розподілу натовпу. На них висять мініатюрні відеокамери. По Хрещатику будівельники монтують ятки, встановлюють магазинчики спонсорів та великі екрани. На пішохідній зоні вулиці збудували металевий 2-метровий паркан. Його обшили символікою. Тому, що діється всередині фан-зони, не видно. Для пішоходів залишили 3 м тротуару. Біля будівлі Київської міської держадміністрації та станції метро Хрещатик просто по тротуару проклали комунікаційні труби для подачі води. Каналізацію зливатимуть у стічні люки.

— В понедельник пришла на работу, а полотдела нет, все пишут СМСки, что стоят в пробках. Чуть большую презентацию не сорвали, — говорить брюнетка 28-річна Людмила. Курить під стінами Міністерства палива та енергетики на розі вулиць Хрещатик та Прорізна. — Крім транспорту, особливих проблем поки що немає. Потім, напевно, через матчі тут проштовхнутися не буде де. У нас пластикові вікна стоять, так нічого не чути. А от тим, у кого їх немає, я не заздрю. П'яних пісень і криків буде дуже багато.

Жителі сусідніх із фан-зоною будинків кажуть, через перекриття Хрещатику неможливо поставити автівку в дворі.

— Зараз у кожному дворі по міліціонеру сидить. Усі машини, які в'їжджають, просять показати документи, що ти тут живеш. За два дні вже дістало носити із собою паспорт. Ми і так тут терпимо кожного свята гучну музику та п'яні крики, а це буде продовжуватися цілий місяць. Знаю, що сусіди просто виїдуть на час Євро на дачу, але я не можу нікуди їхати, — розповідає Юлія Сокирко, 23 роки. Живе на вул. Городецького.

Зараз ви читаєте новину «Через будівництво фан-зони побільшало заторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути