четвер, 20 серпня 2020 00:25

Паперові паспорти виводитимуть з обігу

Українські паспорти-книжечки можуть замінити на пластикові картки. Законопроєкт, що передбачає поступове виведення з обігу паперових документів, підтримали в Кабінеті міністрів. ID-картки важче підробити, кажуть.

— Паперові паспорти планують міняти на пластикові, коли українці приходитимуть вклеювати нове фото, — говорить народний депутат Олексій Гончаренко, 39 років. — Якщо отримуєте паспорт уперше, одразу дадуть картку. Якщо вже вклеїли нове фото у 25 років, то ID-картку отримаєте при заміні фотокартки у 45. Коли ж вклеїте його в 45 років до ймовірного ухвалення закону — паперовий паспорт матиме безстрокову дію.

Зараз ID-картку видають безкоштовно лише людям від 14 до 18 років, які вперше отримують документ. Замінити книжечку на пластикову картку можна платно — за 745 грн. Термінове оформлення обійдеться у 871 грн.

Пластиковий паспорт подібний до банківської картки. Має електронний чип. На картці вказані ім'я, дата та місце народження, є підпис і фото власника. Більше інформації вноситься на чип.

Зараз ви читаєте новину «Паперові паспорти виводитимуть з обігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути