Ексклюзиви
середа, 21 березня 2007 16:32

Брат і сестра померли за три дні

Від менінгококової інфекції в Черкаській інфекційній лікарні помер 2-річний хлопчик. Через два дні пішла з життя його 8-річна сестра.

Мати дітей розповіла, що вранці син почувався кволим. Викликали лікаря. Той не зафіксував проявів хвороби. Під вечір хлопчика обсипало. Жінка викликала "швидку". В обласному дитячому відділенні анестезіології та інтенсивної терапії встановили діагноз — менінгококова інфекція блискавичної форми. За дві години дитина померла.

Наступного дня батьків та старшу дівчинку обстежили епідеміологи. Ознак інфекції не виявили.

Однак за два дні ввечері в дитини піднялася температура. Мати дала жарознижувальні ліки. Вночі дівчинка почала хрипіти й знепритомніла.

— Це була блискавична форма захворювання і дітей врятувати не вдалося. Ми провели обстеження всіх, хто міг контактувати з цією сім"єю. Це близько 700 людей, — розповідає головний лікар Черкаської міської санітарно-епідеміологічної станції 47-річний Василь Загородній.

Виявили ще сім носіїв інфекції. Їх доправили до лікарні.

За словами лікаря, менінгококова інфекція передається лише повітряно-крапельним шляхом. Може викликати менінгіт, сепсис, менінгоенцефаліт. Заразитися можуть усі, хто контактував із хворим.

Зараз ви читаєте новину «Брат і сестра померли за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути