вівторок, 09 жовтня 2012 00:00

Бокс із кенгуру показуватимуть у столичному цирку

Автор: фото: Андрій Шматов
  Артист Руслан Яремчук жонглює на коні в столичному цирку під час нової програми ”Цирк класичний, фантастичний!” 4 жовтня
Артист Руслан Яремчук жонглює на коні в столичному цирку під час нової програми ”Цирк класичний, фантастичний!” 4 жовтня

— А верблюд зі сцени плюватися не буде? — питає 7-річна Неля свою матір біля входу до столичного цирку. 4 жовтня тут презентували нову програму "Цирк класичний, фантастичний!". Протягом двох місяців показуватимуть дресованих верблюдів, перегони на страусах і боксерські поєдинки з кенгуру.

Першою на сцену виходить 47-річна Енріка Стауберті. Артистка зачіпляє волосся, зібране у тугу гульку, до гачка. Без страховки піднімається до куполу цирку. Там жонглює кульками та булавами.

— Жонглирование на волосах — самый популярный цирковой номер в Китае, — розповідає Енріка після вистави. — Людське волосся міцніше за свинець, мідь і платину. За міцністю воно може порівнятися хіба що зі сталлю. Одна волосина витримує 100 грамів ваги. Жінка має на голові близько 200 тисяч волосин. Тому коса може витримати 20 тонн. Моя вага — 65 кілограмів, під час виконання номеру ніякого дискомфорту не відчуваю. Тільки сильно натягується шкіра на лобі й навколо очей. Жонглювати на волоссі почала 30 років тому. За цей час його жодного разу не обрізала, лише підстригала кінчики.

Найбільше глядачі аплодують дресувальнику 50-річному Сергієві Куриленку з Узбекистану. Він виводить на сцену чотирьох верблюдів: 12-річного Османа, Бархана, 8 років, і 5-річних Барона і Басмача. Тварини крутяться по колу, ходять манежем на одній, двох і чотирьох лапах.

— Верблюдів купував в Астрахані та Калмикії, там є державні колгоспи, що їх розводять, — розповідає російською Сергій Куриленко. — Один коштує приблизно 2,5-3 тисячі доларів. Їдять верблюди те ж, що й коні. Але харчів їм треба набагато менше. Один з'їдає в день відро корму. Відучити плюватися дуже важко. Часто вони роблять це в найбільш непідходящі моменти. Якось під час шоу "Зірки в цирку" показував конкурсанту один трюк. Губами тримав сухарик, а верблюд мав його в мене забрати. Перший раз все пройшло нормально, а наступного він заплював мені все обличчя.

У новій програмі російський артист Рауф Расулов мав показувати "Поєдинок із кенгуру". Але тварину досі тримають на митниці.

— Поєдинок із кенгуру почнемо показувати з наступного тижня, — каже художній керівник цирку 65-річний Володимир Шевченко. — Цю тварину не треба вчити боксувати. Це її природний спосіб захисту. Під час бою самці таким чином з'ясовують між собою стосунки у шлюбний період. Вони боксують, хапають одне одного передніми лапами, а потім штовхають ногами в живіт. У такі моменти людині небезпечно знаходитися поряд. Але в цирку все по-іншому.

Вистави показуватимуть у п'ятницю о 19.00, у суботу й неділю — о 13.00 та 17.00. Квитки коштують від 60 до 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Бокс із кенгуру показуватимуть у столичному цирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути