пʼятниця, 19 травня 2017 07:15

Бойовики змушували в'язнів воювати в Дебальцевому

Терористи ЛНР знущаються над засудженими та використовують їх, як гарматне м'ясо. Про це розповів ­колишній в'язень Алчевської виправної колонії №13 для хворих на туберкульоз, повідомляє СБУ. Він прибув на підконтрольну Україні ­територію Луганщини після відбуття покарання.

У колонії засуджених постійно били та відмовляли в лікуванні, розповідає ­чоловік. ­Особливо жорстоко ставилися до тих, хто не хотів отримувати "паспорт" ЛНР. ­Побиттям і залякуванням займався в'язень Ігор — близький до ­адміністрації наглядач. Щомісяця спла­чував начальнику колонії 50 тис. руб. — 23,5 тис. грн. За це міг добре харчуватися, користуватися телефоном та інтернетом.

Під час активних боїв у Дебальцевому 2015 року засуджених змушували писати ­заяви про вступ до лав бойовиків. За відмову переводили в ізолятор і морили голодом. Тих, хто погоджувався, передавали бойовикам. Їхні документи знищували, а люди зникали й не поверталися. В'язні вважають їх загиб­лими, розповідає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики змушували в'язнів воювати в Дебальцевому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути