вівторок, 25 квітня 2017 07:35

Бойовики підтягують техніку
2

Олександр Кирієнко (на фото) і Василь Ніженський були у бліндажі, коли в нього потрапив танковий снаряд
Фото: ФОТО З САЙТА www.facebook.com/72 Гвардійська ОМБР
Василь Ніженський

20 квітня в районі Авдіївської промзони на Донеччині танковий снаряд потрапив у бліндаж, де були двоє бійців 72-ї бригади ЗСУ. Вони загинули.

Олександрові Кирієнку уламок потрапив у голову. Смерть настала миттєво. Він родом із селища Карпилівка Козелецького району на Чернігівщині. Призвали торік. У зоні АТО служив із лютого 2017-го. 12 квітня Олександрові виповнилося 20 років.

У сержанта 29-річного Василя Ніженського залишилися дружина та 6-річний син.

23 квітня у промзоні Авдіївки під час бойового зіткнення з підрозділами бойовиків загинув військовослужбовець Збройних cил України солдат 25-річний Руслан Аміров. Призваний Сосницьким військкоматом Чернігівської області, служив за контрактом. Імені ще одного бійця, який загинув 24 квітня, не повідомляють.

10 військових отримали поранення.

Наприкінці березня тристороння контакт­на група в Мінську домовилася про режим припинення вогню на Донбасі з 1 квітня 2017 року.

— Обстрілів різко побільшало, — говорить речник штабу АТО Ярослав Чепурний. — Позаминулої доби їх було 18, минулої — 47. Ворог розширив перелік озброєння. Із танків і гармат 125-міліметрового калібру обстрілював захисників шахти "Бутівка" та промзони поблизу Авдіївки. Вперше із 31 березня бойовики застосували танк. Обстріли були важкі. За 20 діб режиму тиші не мали таких утрат. Противник сім разів обстріляв позиції українських військ. Двічі гатив по опорних пунктах біля селища Піски із гранатометів і стрілецької зброї. П'ять обстрілів припали на приморський напрямок — поблизу Мар'їнки та Водяного.

Бойовики таємно нарощують боєготовність, каже координатор "Інформаційного спротиву", депутат "Народного фронту" 44-річний Дмитро Тимчук.

— Під виглядом підготовки до військового параду на честь Дня Перемоги підтягують до Луганська й Донецька важку бронетехніку, ствольну артилерію. Це зарано — до 9 травня ще багато часу. Крім підрозділів на передовій, "1-й армійський корпус ДНР" може розгорнути до шести підсилених батальйонів, готових до бою. "2-й армійський корпус ЛНР" — три-чотири таких батальйони. З прикордонних районів Росії перекидають десятки вантажівок зі спорядженням. У Горлівці обладнують нові вогневі позиції під міномети й артилерію.

Серед бойовиків ходять чутки, що ЗСУ хочуть узяти під контроль окуповані райони Донбасу та повністю знищити самопроголошені республіки. Тому популярний сценарій якнайшвидшого наступу. Але його підтримують лише "ідейні" терористи.

42 дитини загинули від мін на ­Донбасі. Ще 109 — ­поранені. За час АТО вияви­ли і знищили майже 150 тисяч вибухо­небезпечних предметів. Розчистили 3 тис. га. Для ­повного очищення Донбасу потрібно від 10 до 15 років, кажуть у штабі АТО.

Про смерть бійця повідомили за тиждень

20 квітня в селі Гусарщина Охтирського району на Сумщині поховали 19-річного Юрія Деркача. Боєць загинув 13 квітня поблизу села Водяне Волноваського району Донецької області. Про це у зведеннях АТО не повідомляли. Обставини поки що не розголошують. Служив у 36-й окремій бригаді морської піхоти за контрактом.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики підтягують техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути