пʼятниця, 22 вересня 2017 07:05

Бойовики перегруповують війська

18 вересня бойовики та російські найманці у зоні АТО почали перегруповувати підрозділи.

— Ми помітили переміщення бронетехніки в районі вулиці Раціоналізаторів у Донецьку, — каже координатор організації "Інформаційний спротив" 45-річний Дмитро Тимчук. — Південніше села Жолобок на Луганщині — також. Із боку Росії в напрямку Донецька на відрізку Чистякове (колишня назва Торез. — ГПУ) — Шахтарськ рухається колона "Уралів" і КамАЗів у супроводі бронетехніки та під посиленою охороною.

Водночас бойовики 1-го армійського корпусу ДНР розпочали військові навчання в селищі Тернове на Донеччині. Працюють над бойовою підготовкою танкових підрозділів під час наступальної операції.

Роблять це одночасно з російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017". Загалом у них задіяні майже 12 тис. солдатів. У Міноборони та Генштабі Збройних сил України, а також у штаб-квартирі НАТО неодноразово висловлювали занепокоєння масштабом навчань. Називали їх загрозою безпеці не лише України, а й країн Євросоюзу і НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики перегруповують війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути