Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2019 00:00

Бойовики перебувають під Станицею Луганською

Поблизу Станиці Луганської, де відбулося розведення військ, продовжують перебувати бойовики. Кількох людей, одягнених у військову форму, помітили на мості через Сіверський Донець.

1 липня спостерігачі ОБСЄ зафіксували дев'ять чоловіків в одязі військового типу з наручними пов'язками блакитного кольору. На них написи "СЦКК" російською і англійською мовами.

— Двоє з них перебували на передовій позиції збройних формувань над зруйнованою частиною мосту в Станиці Луганській. Решта семеро стояли на стоянці біля блокпоста бойовиків, — пишуть у звіті спостерігачі.

Проросійські бойовики видають себе за місцевих жителів, переодягнувшись у цивільний одяг, кажуть у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

— Окупаційне командування через підконтрольні засоби масової інформації поширює чутки про недотримання домовленості про розведення військ і повернення українських підрозділів на попередньо займані позиції, — говорить Дмитро Гуцуляк із Міністерства оборони. — Для підготовки відповідних фейкових відеоматеріалів залучаються знімальні групи провідних російських телеканалів.

26 червня Збройні сили та бойовики ЛНР розпочали розведення сил і засобів біля пропускного пункту "Станиця Луганська". Про це сторони домовилися ще 2016 року. Метою розведення сил нібито став ремонт мосту через річку Сіверський Донець для покращення умов проходження пропускного пункту.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики перебувають під Станицею Луганською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути