Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2016 06:35

Бойовиками в Горлівці керує кадровий генерал російської армії

Посаду командира 3-ї окремої мотострілецької бригади в Горлівці і 1-го армійського корпусу (АК), або "армії ДНР", обіймає кадровий ­генерал-майор російської армії Ігор Тимофєєв.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Генерал має прізвище для прикриття Соколов. Раніше Ігор Тимофєєв командував 33-ю окремою мотострілецькою бригадою 49-ї армії Південного військового округу ЗС РФ в Майкопі, Республіка Адигея.

5 березня до штабу "армії ДНР" прибула комісія Центру територіальних військ Південного округу ЗС РФ із Новочеркаська. Має встановити, хто "зливає" реальні прізвища та посади російських офіцерів. Основні версії — навмисний витік інформації для зведення рахунків або для повернення в Росію, щоб уникнути участі в боях.

Перевірятимуть командувача 1-го АК генерал-майора ЗС РФ Валерія Асапова, його заступника полковника ЗС РФ Євгена Чиркова, командира 2-ї окремої мотострілецької бригади в Луганську 2-го АК полковника ЗС РФ Андрія Рузинського та командира 9-го особливого мотострілецького полку морської піхоти в Новоазовську 1-го АК полковника ЗС РФ Дмитра Бондарєва, повідомляє розвідка.

2000 російських військових і найманців загинули чи зникли на Донбасі в зоні АТО. Волонтери організації "Груз-200" оприлюднили списки загиблих. Зазначають, що перелік не повний і містить неточності. Мають дані про 856 загиблих, яких поховали в Росії. Ще 843 людини зникли. За іншими підрахунками, у зоні АТО могли загинути близько 15 тис. росіян.

1500 жінок-військовослужбовців пройшли службу в зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомив прес-секретар Міністерства оборони Олексій Чорнобай. На сьогодні в Збройних силах України проходять військову службу понад 17 тис. жінок, близько 2,2 тис. з них — офіцери.

У Харцизьк та Іловайськ з Росії доставили танки, боєприпаси та дизпаливо для потреб бойовиків. Про це повідомляє Головне управління розвідки України. Зафіксували, що перекинуто п'ять танків, п'ять БМП, самохідні артилерійські та зенітні установки, гаубиці, 160 т дизельного палива, три вагони з боєприпасами і два вагони з обмундируванням.

7 млрд грн використають цього року на відновлення інфраструктури Донеччини. Про це розповів голова Донецької обласної ­військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Каже, це спільні кошти — і бюджетні, і спонсорів, зокрема міжнародних. Роботи з відновлення тривають.

8 березня диверсійно-розвідувальна група бойовиків відкрила вогонь по українських бійцях біля Трьохізбенки з відстані близько 200 м. Про це розповів речник штабу АТО Сергій Жмурко. Втрат серед наших військових немає. Найбільш напруженою була ситуація на Донецькому напрямку, де зафіксовано 37 обстрілів позицій ЗСУ.

У Горлівці місцеві мешканці 6 березня вчинили самосуд над двома нетверезими російськими військовослужбовцями 3-ї окремої мотострілецької бригади. Ті намагалися зґвалтувати та пограбувати ­жінку. Росіяни отримали важкі ножові ­поранення. Про випадок повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Зараз ви читаєте новину «Бойовиками в Горлівці керує кадровий генерал російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути