Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2007 07:07

Богдан Ступка плакав на концерті Мар"яни Садовської

Минулої суботи у столичному Українському домі пройшов концерт 35-річної Мар"яни Садовської та її групи "Бордерланд".

— Музика Садовської — це суміш джазу, року, народних пісень і вуличного театру, — розповідає перед концертом письменниця Оксана Забужко, 47 років. — На перкусії та контрабасі грають два німці, а на фортепіано — індус. Мар"яна грає на індійській гармошці — аж мороз іде по шкірі.

Це був перший виступ Садовської у великій українській концертній залі. Співачка зізнається, що раніше для виступів в Україні не було спонсора. Тому вона виступала в Німеччині, Чехії, Єгипті та Афганістані.

— Кілька місяців тому мені на електронну пошту написав київський продюсер Олег Кохан, — розповідає вона. — Знайомий дав йому послухати мої пісні. Олегові сподобалося, і він виділив гроші на мій концерт у Києві.

На виступ Садовської в Українському домі пускали за запрошенями. Люди стояли навіть у проходах.

— Коли Мар"яна виконувала пісню вдови, я заплакав, — зізнається "ГПУ" актор Богдан Ступка. — Це геніальна співачка й фантастична драматична актриса.

Мар"яна Садовська народилася у Львові в родині перекладача Віктора Морозова. Працювала актрисою львівського театру ім. Леся Курбаса, потім 10 років — польського театру "Ґардженіци". Після того як вийшла заміж за німецького режисера Андре Ерлена, живе в німецькому місті Кельн.

— Кілька місяців тому я отримала американську стипендію імені Фулбрайта, — розповідає Садовська. — На рік їду до Америки. Видаватиму в Нью-Йорку антологію українських народних пісень українською та англійською мовами.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Ступка плакав на концерті Мар"яни Садовської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути