пʼятниця, 02 червня 2017 00:01

Богдан Хмара розбився у літаку під Черніговом

Серед загиблих — 15 випадків смерті не в бою.

1 травня від розриву тромбу помер волонтер 41-річний Богдан Дідич зі Львова. Очолював громадську організацію "Допоможи фронту", яку заснував після анексії Криму. Залишилися дружина Уляна, доньки Ліда, Дарка, Орися.

4 травня помер демобілізований учасник АТО 34-річний Анатолій Поляк із села Тамарине Снігурівського району на Миколаївщини. Молодший сержант, старший розвідник 79-ї бригади. Залишилися дружина, діти.

5 травня помер від ножового поранення 47-річний Олександр Малюк із Нововолинська на Волині. Повернувся з АТО під час четвертої хвилі демобілізації. Поліція припускає самогубство.

11 травня в Нікополі на Дніпропетровщині помер 42-річний Денис Осипов. Служив у 10-й бригаді ЗСУ. Демобілізувався в жовтні 2016-го.

15 травня у селі Верин Миколаївського району на Львівщині помер 30-річний Віталій "Кеша" Мутенко. З Майдану пішов добровольцем на фронт 2014-го. Служив у 2-й роті полку "Київ". Залишилася матір.

Того ж дня уві сні через серцеву недостатність помер 31-річний Денис Бурик зі Львова. Був кулеметником 5-ї роти 80-ї аеромобільної бригади. Залишилися матір і брат.

16 травня за два тижні до дня народження помер від раку 21-річний Михайло Ців'юк із села Михайлівка Борщівського району Тернопільської області. Був старшим інструктором автомобільного взводу Нацгвардії. Після демобілізації у травні 2015 переїхав у Коломию на Івано-Франківщину до нареченої Христини.

17 травня помер від раку в хоспісі кременчуцької лікарні Руслан Кирніс, 24 роки, із села Бурімка Семенівського району на Полтавщині. У зоні АТО стався інсульт. Отримав ІІ групу інвалідності, згодом виявили рак. Сержант, командир відділення артилерійського полку, воював з 2014-го. Торік у вересні звільнився з ЗСУ за станом здоров'я. Залишилися батьки, старша сестра Юлія, дружина Алла і син 3-річний Кирило.

За три дні після дня народження в ніч на 20 травня на залізничних коліях станції "Нова Троянда" в Бориспільському районі на Київщині знайшли мертвим 24-річного Миколу Найду з села Артемівка. Поліція розглядає версію самогубства. Рідні вважають, Миколу вбили. Служив у 72-й бригаді ЗСУ. Пройшов бої під Савур-Могилою. Повернувся додому 2015-го.

25 травня від хвороби помер демобілізований учасник АТО Петро Пилипчук із села Турка Коломийського району на Івано-Франківщині.

Того ж дня в 47-річного Ігора Дробота з селища Борове Фастівського району на Київщині в зоні АТО зупинилося серце. Сталася клінічна смерть. Помер у лікарні. Прапорщик, військовослужбовець групи Цивільно-військового співробітництва ЗСУ. В зоні АТО вивозив тіла загиблих і доправляв додому.

Від інсульту після тижневої коми 26 травня помер 45-річний Олександр Шкребець з міста Глобине на Полтавщині. З 19 травня 2014-го служив у батальйоні поліції особливого призначення "Полтава". 2015 року під час вибуху штабу в Кримському отримав контузію. В ЗСУ перейшов 2016-го та служив до зими 2017 року. Комісували через постійно високий тиск. Залишилися дружина та п'ятеро дітей, наймолодшій доньці 5 років.

Цього ж дня в авіакатастрофі поблизу аеродрому "Півці" в Чернігові загинув пілот 35-річний Богдан "Джимі", "Ганс" Хмара з міста Новогуйвинське на Житомирщині. Мобілізований у четверту хвилю. Залишилися батьки, брат, дружина та донька.

Тоді ж дня в місті Кам'янка на Черкащині у річці знайшли мертвим прикордонника Олександра Темного. Зник за кілька днів до трагедії. Триває слідство. Розлучений. Залишилися матір, син і донька.

28 травня у ДТП поблизу села Довгів Горохівського району на Волині загинув 27-річний Василь Бідула. Учасник Революції гідності, воював у 2014–2015 роках.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Хмара розбився у літаку під Черніговом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути