четвер, 27 червня 2013 05:15

Ближче до Америки

Минулого місяця Укрзалізниця скасувала чотири потяги із Західної України до Києва: той, що їхав із прикордонного Чопа, два за маршрутом Львів — Київ та Івано-Франківськ — Київ. Тепер зручних квитків із Тернополя до столиці в плацкарт чи купе не купиш і за місяць наперед. Зате додали швидкий "сидячий" потяг Тернопіль — Київ. Квиток у другому класі коштує 130 грн — стільки ж, як і місце в купе звичайного потяга. До столиці швидкий приїжджає лише на 1,5 год. раніше.

"Поїзд прибуває о 5.15. Метро починає працювати о 5.45. Офіси відкриваються з восьмої ранку. Дуже прикольно сидячи пертися в Київ на п'яту ранку, аби згаяти в товаристві бомжів на вокзалі 3 години", — знайомий ділиться в мережі "Фейсбук" враженнями від поїздки в новинці залізниці.

Американка Лора, з якою спілкуюся в клубі англійської мови, розповіла про дві особливості України. Звернула увагу на них у перші місяці перебування тут. Люди ніколи не стоять у культурних чергах — увесь час штовхаються і пробують пройти попереду інших. Друга — зручний залізничний зв'язок між містами. У США без машини дістатися деяких міст неможливо.

Тепер розумію, що ми бодай у чомусь стаємо ближчі до Америки.

Зараз ви читаєте новину «Ближче до Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути