Ексклюзиви
середа, 04 березня 2009 18:58

Бійці спецпідрозділу "Альфа" проникли до приміщення "Нафтогазу"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лікар ”швидкої” і чоловік із спецпідрозділу СБУ ”Альфа” виводять у середу з приміщення НАК ”Нафтогаз України” Марію Кушнір, заступника головбуха цієї компанії. Її відвезли до 12-ї столичної лікарні. Окрім Марії Кушнір, у ”швидку” сіли лише лікарі, люди з
Лікар ”швидкої” і чоловік із спецпідрозділу СБУ ”Альфа” виводять у середу з приміщення НАК ”Нафтогаз України” Марію Кушнір, заступника головбуха цієї компанії. Її відвезли до 12-ї столичної лікарні. Окрім Марії Кушнір, у ”швидку” сіли лише лікарі, люди з

Сьогодні тричі упродовж дня бійці спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України входили до приміщення "Нафтогазу України". Будівля розташована в центрі Києва, на вул. Богдана Хмельницького.

Спершу зайшли слідчі та кілька бійців у чорних масках, з автоматами. Охорона не впускала їх усередину, тому вони перестрибували через турнікети. Об 11.30 так само у хол проникли ще зо три десятки озброєних людей, також у масках. Близько 14.00 кореспондент "ГПУ" бачив, як біля приміщення різко зупинилася автівка, з неї вистрибнули п"ятеро людей у чорному камуфляжі, з закритими масками обличчями та з автоматами в руках. Вони забігли всередину і попрямували на другий поверх, до  лікувально-профілактичного центру "Нафтогазу", який займає кілька кабінетів. Там лікарка "швидкої" під наглядом підполковника СБУ надавала допомогу заступниці головбуха "Нафтогазу України" Марії Кушнір.

У той час група бійців "Альфи" та кілька слідчих закрилися у актовій залі на першому поверсі. Працівники компанії кажуть, СБУ там вилучає фінансову документацію компанії.

Кошмар! За три місяці інфаркт заробила

На місце події з"їхалися кілька десятків нардепів-"бютівців". Андрій Портнов розповідає, що заступника головбуха "Нафтогазу" допитували протягом 4 год. у вівторок увечері в СБУ.

О 14.45 Марію Кушнір ведуть сходами надвір, до "швидкої". Її супроводжують чоловік із "Альфи" із закритим обличчям та жінка-лікар. Марія іде сама, але дуже повільно, лівою рукою тримається за серце.

За ними із вікон дивляться двоє жінок і чоловік — працівники "Нафтогазу".

— Кошмар! Тільки ж три місяці, як її призначили заступником. А вже інфаркт заробила, — каже одна із жінок.

— Чого кошмар? Усе буде харашо, — відповідає чоловік.

Раїса Колесник, адвокат Марії Кушнір, говорить, що в її підопічної гіпертонічний криз, а інфаркту не було.

Події в "Нафтогазі" є наслідком боротьби між Ющенком і Тимошенко

Директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко, 41 рік, вважає, що коріння сьогоднішнього конфлікту — в розмитненні газу "РосУкрЕнерго" наприкінці січня. Тоді прем"єрка звільнила голову митної служби Валерія Хорошковського, а президент у свою чергу призначив його заступником голови СБУ.

— Нині відбувається продовження тієї ситуації, Служба безпеки перейшла до слідчих дій, — каже Якименко. — Це вже не перший приклад, коли правоохоронні органи стають учасниками подій, що мають не лише правове, а й політичне підґрунтя.

Із цим пов"язаний і виклик виконувача обов"язків голови СБУ Валентина Наливайченка до Верховної Ради, і те, що його досі не затвердили на посаді.

— Після звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка складається тенденція формування консенсусу в парламенті на політичній, а не юридичній основі. Це може призвести до того, що правові норми в Україні можуть бути замінені політичною доцільністю.

Політолог Олександр Дергачов, 56 років, зауважує, що події навколо "Нафтогазу" стали ще одним проявом конкуренції між президентом і прем"єром. На його думку, після вчорашньої акції на СБУ чекають серйозні зміни. Реакція парламенту буде жорсткою.

Зараз ви читаєте новину «Бійці спецпідрозділу "Альфа" проникли до приміщення "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути