Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2011 00:00

Бетонна суміш проломила стелю квартири

Автор: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  У квартирі Андрухівих у центрі Львова проламана стеля. На неї вилилося 200 кілограмів будівельної суміші. П’ять років тому власники зробили капітальний ремонт помешкання, купили нові меблі
У квартирі Андрухівих у центрі Львова проламана стеля. На неї вилилося 200 кілограмів будівельної суміші. П’ять років тому власники зробили капітальний ремонт помешкання, купили нові меблі

— Ось на цьому дивані невістка вдягала онука. Посадила у візок і повезла гуляти на вулицю. Якби затрималася вдома, могло би статися щось страшне, — у четвер о 17.40 львів'янин Ігор Андрухів, 55 років, веде до своєї вітальні. Показує засипаний бетоном диван. Півгодини тому в їхній кімнаті обвалилася стеля. Посипалася будівельна суміш.

Ігор із сином Романом, невісткою Анною та онуком 1,5-річним Ростиславом живе у двокімнатці на останньому, четвертому поверсі будинку по вул. Городоцькій, 13. Стіна дому суміжна із готелем "Київ". У січні його почали реконструювати. Робітники поспішають упоратися до Євро-2012.

4 серпня о 17.10 із шостого поверху готелю на дах будинку із 10-метрової висоти витекло близько 200 кг рідкого бетону, посипались уламки. Маса провалила бляшане накриття, дерев'яне та гіпсокартонне перекриття стелі.

— Я десь через 5 хвилин після того до хати зайшов, із роботи вернувся. Дивлюся, крізь стелю небо видно, у вітальні всюди бетон і цегла, — продовжує Ігор Володимирович. — Зразу дітям подзвонив. Слава Богу, живі-здорові.

23-річна Анна із сином стоїть на сходовому майданчику. Просить чоловіка принести дитячу пляшечку із сумішшю.

— Я туди не зайду. Ще цегла на голову впаде. Нам і так той ремонт дошкуляє. У малого від цементного пилу алергія почалася, висипка, чухається весь, — говорить мати.

Роман приносить пляшечку. Анна годує дитину у візку.

— Ми просили робітників, щоб акуратніше працювали. Бо постійно зверху сиплються камінці. Наші вікна заляпують бетоном і вапном. У червні впала цеглина, розбила шибу в під'їзді. Але підрядчики замінили її, обіцяли дати грошей на миття вікон, — додає Ігор Володимирович.

Сусідка Андрухівих 80-річна Анна Пручковська показує тріщину у стіні своєї двокімнатки.

— Пару місяців тому так бахали ті строїтєлі, що стіна репнула, — розказує. — Я і в жек дзвонила, і в міську раду. Але що там можуть зробити? От тепер догралися — будемо судитися з ремонтниками.

Через 3 год. до Андрухівих приїхав виконавчий директор будівельної фірми-підрядника КНП 29-річний Віталій Повх.

— На шостому поверсі майстри робили цегляну кладку, заливали рідким бетоном. Вона завалилася. Будемо проводити внутрішнє розслідування, хто винен. Потерпілих підтримуємо, всі витрати беремо на себе, — запевняє.

Родину на невизначений термін переселили до помешкання в центрі міста. Фірма платить 450 грн на добу. Будівельники пообіцяли полагодити накриття будинку, відремонтувати житла Андрухівих та Анни Пручковської, компенсувати вартість пошкоджених речей.

Цеглини із готелю "Київ" упали й на лобове скло автомобіля "сузукі", що стояв на Городоцькій. Машина належить громадянинові Польщі.

— Ми з дружиною й дочкою на день заїхали до Львова. Уже назад верталися, — розповідає 62-річний Януш Цупяу. — Раптом у центрі міста на лобове скло впала червона цегла. І то там, де сиділа дружина. Скло тріснуло, погнулося, осколки посипалися на жінку. Вона від переляку на кілька секунд знепритомніла. Перехожі викликали працівників ДАІ. Ті склали акт, але не дали довідки про дорожньо-транспортну пригоду. Кажуть, у канцелярії закінчився робочий день, треба чекати до завтра. А ця довідка мені потрібна зараз, коли перетинатиму кордон. Інакше страхова компанія не виплатить компенсації. Мусимо шукати готель, ночувати.

Зараз ви читаєте новину «Бетонна суміш проломила стелю квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути