Ексклюзиви
пʼятниця, 01 липня 2011 07:15

Бензин подешевшає на 30 копійок

Ціна на 95-й бензин цього тижня зменшилася на 7–10 коп. 29 червня на заправці мережі "ОККО" на київському просп. Повітрофлотський він коштує 10,49 грн/л. Тиждень тому був по 10,59. На АЗС заправляються шість легковиків.

— А у вас що, бензин подешевшав? — запитує заправника власник синьої "Дачії Лоґан" із підім'ятим заднім бампером. Дістає із гаманця 200 грн. — Чи це я щось наплутав?

— Ні, він дійсно подешевшав на вихідних. До кінця місяця, може, підскочить до попереднього рівня.

— Ну, тоді повний бак, — додає 100 грн.

На заправках мережі "Шел" бензин не подешевшав.

Падіння ціни 35-річний Сергій Куюн, експерт Консалтингової групи "А-95", пов'язує із подешевшанням нафти на європейському ринку.

— У травні й на початку червня 1 барель продавали за 120 доларів. Зараз продають за 110. Те, що ціна в нас опустилася, — це для мене велика несподіванка. Один із найкрупніших нафтопереробних заводів України у Лисичанську 75 відсотків своєї продукції в травні продавав у Росію. У червні туди йшло 90 відсотків. Тобто були всі передумови для дефіциту бензину. А отже, підвищення вартості пального. Але українські трейдери за червень змогли закупити бензин у Білорусі, Литви та Румунії. Тобто цим усунули можливість дефіциту.

Подальша ціна бензину залежить від того, чи продовжить Верховна Рада норму про зниження акцизів на пальне. У квітні і до 1 серпня їх зменшили на 50 копійок з літра в зв'язку з різким подорожчанням нафти у світі. Якщо це рішення пролонгують, то бензин подешевшає ще на 20–30 копійок. Якщо ні, то ціна залишиться сьогоднішньою.

Зараз ви читаєте новину «Бензин подешевшає на 30 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути