Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2013 00:15

Батьки не пускають дітей у школу

— Не пустім, хай хоч трєснуть. У Мульчицях школу звели, а наші дєті в аварійну мають ходити? Балька гнила на голову впаде, хто буде винний? — кричать 6 лютого зранку під вікнами директора школи зо три десятки жителів села Степангород Володимирецького району на Рівненщині. За кілька годин збираються вдвічі більше.

Батьки три дні поспіль не пускають дітей у школу, бо вважають приміщення аварійним. У понеділок, вівторок і середу на уроки приходила приблизно десята частина учнів із 443. У середу на заняттях були 25 школярів.

— Село поділилося на дві частини. Одна дрібна купка пускає дітей, а інша велика — не хоче. Пікетуємо, бо інакше чиновники нас не почують, — каже 33-річна Любов Міхєєва, мати шестикласника Віталія. — У мене син-інвалід, як він урятується, якщо дах завалиться? У морози в класах холодно, балку в коридорі підпирати доводиться, щоб не впала.

— Не можна економити на дітях, — підтримують її решта жінок. — Хай зведуть нову школу зі спортзалом, нормальними умовами для навчання. Тоді пустимо!

Дерев'яну школу на вул. Шевченка, 59 звели 1967 року. Через 20 років добудували цегляну частину на кілька класів. Три роки тому замінили електропроводку.

— Школа не аварійна. Опалюємо грубками, вода і світло є. Торік приїжджала обласна комісія. Експерти визнали стан приміщення задовільним, — говорить директор школи 37-річна Галина Міхєєва. — Небезпеки немає, я впевнена!

4 лютого батьки-страйкарі їздили до губернатора Василя Берташа. Заявили, що не пустять дітей до школи, доки їм не пообіцяють звести нову.

— Це просто шантаж! Може, дорогу перекриють, бо в селі немає космодрому? — каже заступник губернатора Олексій Губанов, 35 років. — Школа не значиться в переліку аварійних.

— Сьогодні третій день боротьби. Голова району Володимир Ткачук обіцяв дати відповідь, що буде зі школою, — додає Любов Міхєєва. — Ми чекаємо дій — хай розроблять документи чи завезуть техніку, почнуть щось робити. Голі обіцянки тут не пройдуть.

Серед батьків, які пускають дітей до школи, є інша думка.

— Заздрість до добра не доведе, — каже телефоном жінка, яка відмовляється називатися. — Серед тих є одна, яка прийшла в невістки із села Глинного Рокитнівського району. Там 2008-го батьки не пустили 1 вересня дітей на лінійку. До них приїжджав тодішній губернатор Віктор Матчук і поспорив на ящик шампанського, що зведе їм нову школу. Обіцянку дотримав за рік, а люди йому виставили програну пляшку самогону.

Зараз ви читаєте новину «Батьки не пускають дітей у школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути