пʼятниця, 21 вересня 2007 07:10

Азаров представив Морозу новий бюджет

Учора перший віце-прем"єр Микола Азаров, 59 років, представив у Верховній Раді проект бюджету на 2008 рік. Парламент не має повноважень уже 3-й місяць. Але табло в сесійній залі показує, що зареєструвалися 260 нардепів. Насправді їх близько сотні.

Головує Олександр Мороз, 63 роки. Перші півгодини нардепи від коаліції сварять президента. Потім до трибуни виходить Азаров. Запевняє, що бюджет готувала не лише Партія регіонів, а й решта коаліції.

— Сьогоднішній розгляд у цьому залі проекту бюджету — це не політичний хід, а наш прямий обов"язок, — говорить він російською.

У проекті бюджету передбачено прибутків 246,3 млрд грн і видатків 267,1 млрд грн. Зазначено, що мінімальна зарплата сягне 565 грн на місяць. Також в проекті виділили гроші на виборчі обіцянки "Регіонів" по виплатах за народження дітей.

Поблизу Верховної Ради журналісти чекають на "нашоукраїнця" Миколу Катеринчука, 39 років. Неподалік із цигаркою походжає "регіонал" Тарас Чорновіл, 43 роки. Каже, що якщо новий бюджет не прийняти вчасно, то країна житиме за старим.  Тоді народ зубожіє. Підходить Катеринчук.

— О! Спеціаліст по бюджетам знайшовся, — бурмоче Чорновіл і йде.

Катеринчук називає представлення бюджету в Верховній Раді політичним шоу:

— Сьогодні засідає фальшивий парламент, який намагається прийняти фальшивий бюджет.

Обіцяє, що після виборів у Верховній Раді вперше буде демократична більшість, яка сформує новий уряд, подасть "людський" бюджет і розгляне його в першому читанні до 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Азаров представив Морозу новий бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути