вівторок, 06 лютого 2018 00:00

Автоцивілку продаватимуть в інтернеті

Поліси автоцивілки — обов'язкового страхування транспортних засобів — від завтра можна оформлювати в електронному вигляді. 7 лютого набирає чинності відповідне розпорядження Нацкомфінпослуг.

— Електронний ­страховий поліс має таку саму юридичну силу, як і традиційний на бланку. Його не обов'язково видруковувати. Фактично — це запис у базі даних ­Моторного (транспортного) страхового бюро України. Його розпізнають за номером автомобіля, полісу чи за ідентифікаційним номером машини, — розповідає начальник відділу зовнішніх зв'язків страхової компанії "Інго Україна" Олександр Мельничук, 40 років. — Запровадження електронного полісу убезпечить власників автомобілів від шахраїв. Його не можна підробити чи загубити.

Послугу оформляють через інтернет. На сайті страхових компаній треба заповнити форму — інформація про транспортний засіб, особисті дані, термін страхування. Після оплати поліс реєструють у базі. Клієнт отримує на електронну пошту документ — візуальну форму полісу.

— Такий поліс працює, як електронний квиток на потяг. Його можна видрукувати на звичайному аркуші для власного спокою. Поліція матиме доступ до бази даних страхового бюро, — додає Мельничук.

Електронний поліс коштує стільки ж, як паперовий. Вартість залежить від регіону реєстрації машини, особливостей його експлуатації, об'єму двигуна й терміну страхування.

Зараз ви читаєте новину «Автоцивілку продаватимуть в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути