пʼятниця, 18 лютого 2011 10:49

Спецтема: Євробачення-2011

"Артист, який хоче поїхати на Євробачення, повинен дати взятку"

На початку тижня Національна телерадіокомпанія оголосила 21 фіналіста відбору на пісенний конкурс Євробачення. Серед них — Андрій Кравчук, Джамала, Міка Ньютон, Анастасія Приходько і Денис Повалій. Переможця назвуть 26 лютого у прямому ефірі. Фінал відбудеться у травні в німецькому місті Дюссельдорф.

— Рішення приймали з урахуванням думки журі, СМС та голосування на офіційному сайті, — розповідає 39-річний Валід Арфуш, голова журі. — У фіналі основною буде думка глядачів. Журі зважатиме насамперед на неї.

Минулого тижня на сайті Першого Національного закрили результати голосування інтернет-користувачів. Воно мало тривати до 26 лютого. Це рішення Валіда Арфуша.

— У кожного співака є фан-клуби, — каже він. — Ці люди сидять в інтернеті й безперервно голосують за свого улюбленця. Адміністратори сторінки відстежують "накрутки" й оприлюднюють, яким артистам і коли накрутили голоси. Нечесні анульовують.

Під час останньої перевірки у Кравчука виявили 20 тис. недійсних голосів, у Джамали — 1379, у Міки Ньютон — 1380.

— Адміністратори сайта направили кожному з цих учасників лист-запит щодо правомірності втручання у хід голосування, — розповідає Арфуш. — Поки не отримали жодної відповіді. Користувачі, які голосували за Кравчука, зреагували на запит. Довели, що за співака віддавали голоси реальні люди. Більшу частину знову йому зарахували.

О 12.00 у четвер в інтернет-голосуванні лідирує Джамала, вона має 29 210 голосів. За нею — Андрій Кравчук з 29 205 голосами. У Міки Ньютон — 28 629 голосів.

— Артист, який хоче поїхати на Євробачення, повинен дати взятку за перемогу. Тоді все піде як по маслу, — вважає Володимир, один із засновників спільноти "Правда про Євробачення-2011 в Україні". Називати прізвище відмовляється. — Ми думаємо, керівництво телерадіокомпанії намагається проштовхнути Джамалу чи Міку Ньютон.

Зараз ви читаєте новину «"Артист, який хоче поїхати на Євробачення, повинен дати взятку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути